Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Bygglov och anmälan

Ska du söka bygglov i Borås Stad? Då har du hittat rätt! På den här sidan och i menyn finns information som hjälper dig om du ska bygga nytt, förändra eller installera. Är du företagare? Gå till sidan för företag.

Nyhet

Lagförändring 1 juli 2019: Undantag från krav på bygglov för altaner

Fler nyheter om förändringar i Plan- och bygglagen

Strandskyddat område?

Om du ska bygga inom strandskyddat område, bör du ha fått ett godkänt strandskyddsbeslut från Miljöförvaltningen som också har vunnit laga kraft innan du gör en ansökan eller anmälan hos oss. Bifoga sedan strandskyddsbeslutet med din ansökan eller anmälan.

Ansök eller gör en anmälan i Mittbygge
Ansök om bygglov eller gör en anmälan digitalt. Det är smidigt och ger snabb återkoppling. Dessutom har du alla handlingar samlade på ett och samma ställe! Läs mer om e-tjänsten.

Bygglovsprocessen
Det är mycket att hålla reda på under tiden som du söker bygglov eller gör en anmälan. Ta reda på hur processen går till och vad du behöver tänka på!

Bygglovsbefriade åtgärder
I vissa fall behöver du inte söka lov för det som du ska bygga, ändra eller installera. Men tänk på att du kanske behöver göra en anmälan.

Bygga nytt eller förändra
Om du ska bygga nytt måste du i många fall söka bygglov och invänta startbesked innan du kan börja. Ta reda på mer information om vad som gäller i ditt fall.

Ritningar och handlingar
I samband med din ansökan eller anmälan behöver du skicka in ett antal ritningar och handlingar. Ta reda på vilka som krävs för ditt projekt!

Vi hjälper dig med bygglovet eller anmälan
Vill du ha hjälp och vägledning med din bygglovsansökan eller anmälan? Kontakta oss eller boka ett möte med en bygglovshandläggare.

Vi hjälper dig

Besök vår kundmottagning, öppna mottagning eller boka tid med en handläggare, om du behöver hjälp!

Öppettider och mer information om hur vi hjälper dig.

Senast ändrad: 2019-08-16 11.10

Ändrad av:

Dela sidan: Bygglov och anmälan

g q n C