Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Öppettider och boka tid med handläggare

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Då kan du boka ett möte med en av våra bygglovshandläggare, ringa eller komma till vår öppna mottagning.

Boka tid med en handläggare

Med tanke på smittspridning i samhället kommer de flesta möten med handläggare ske via Skype eller telefon. Kundmottagningen och öppna mottagningen är stängd för spontanbesök tills vidare.

Boka tid med en handläggare via vårt bokningssystem.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Information

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer Bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Mer information om du det funkar finns hos Skatteverketlänk till annan webbplats och på Mina Meddelanden.länk till annan webbplats


Telefontid

Om du vill prata med en bygglovsarkitekt finns telefonrådgivning på telefonnummer 033-35 85 00,  måndag–fredag 10.00–11.30.

Sommaröppet

Telefonrådgivningen är öppen som vanligt över hela sommarperioden, måndag - fredag 10.00-11.30.


Öppen mottagning

Den öppna mottagningen på tisdagseftermiddagar är stängd från 7 april och tills vidare med tanke på smittspridningen i samhället. Istället utökas bokningsbara tiderna i bokningsystemtetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till mellan kl 16.00-18.00 på tisdagar. Det går också att ringa obokat till 033-35 85 00 för rådgivning.

Sommaröppet

Den öppna mottagningen är stängd under sommarperioden 22 juni till 16 augusti (veckorna 26 till 33).


Kundmottagning

Under rådande omständigheter i samhället är bygglovs kundmottagning stängd för besök tills vidare. Det går fortfarande att lämna in handlingar till receptionen i Stadshusets entré, Kungsgatan 55 i Borås. Du når kundmottagningen både via e-post samhallsbyggnad@boras.se och telefon 033-35 85 00

Sommaröppet

Under sommarperioden 22 juni till 16 augusti (veckorna 26 till 33) är kundmottagningen öppen måndag till fredag 9.00 - 12.00

Ordinarie öppettider

Kundmottagningens ordinarie öppettider är

Måndag–torsdag 8.00–12.00, 13.00–16.00
Fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00


Uppgifter som vi behöver

Tänk på att ha alla uppgifter redo om du vill prata med en handläggare. För att handläggningen ska gå snabbare, behöver du ange:

  • namn
  • telefonnummer
  • fastighetsbeteckning/gatuadress
  • ärendenummer


Frågor om Mittbygge?

Om du har tekniska frågor om e-tjänsten Mittbygge, bör du kontakta Mittbygge.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om du har frågor om hur du gör din ansökan eller anmälan i Mittbygge, kan du kontakta oss. Du har väl tittat på vår instruktionsfilm?öppnas i nytt fönster 

Senast ändrad: 2020-06-10 10.09

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och boka tid med handläggare

g q n C