Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads drönare

Borås Stad har en egen drönare. Den är ett viktigt verktyg i arbetet med stadens kartor, samhällsplanering och andra olika mätningar.

Borås var en av de första kommunerna i Sverige att använda drönare till det. Utifrån drönarmätningar kan vi också skapa 3D-modeller av staden.

Så används drönaren

Drönaren används som ett komplement till GPS-mätning och flygfotografering. Informationen används sedan för att uppdatera Borås Stads kartdatabas.

Drönaren används också till stadsplanering. När stadsarkitekten planerar hur staden ska byggas kan hen använda sig av drönarfoton för att enklare planera hur och var vi ska bygga.

Drönaren kan också mäta volymer. Om till exempel Sobacken behöver veta volymen på soptippen är det enkelt mäta den från drönaren.

Planerade flygningar

Just nu har vi inga planerade drönarflygningar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Stads drönare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender