Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Lägeskontroll

Vid en lägeskontroll kontrollerar vi att din byggnads placering och form stämmer överens med bygglovsbeslutet. Lägeskontrollen görs normalt efter att formning för grundläggningen utförts.

Behöver jag boka lägeskontroll?

I startbeskedet du fått i samband med ditt bygglov står det om du behöver göra en lägeskontroll. Det är en kontroll av att byggnadens storlek, mått, form, och läge i plan och höjd stämmer överens med det som anges i startbeskedet.

Lägeskontrollen bör göras så tidigt som möjligt, när formen till grunden är färdig men innan plattan gjuts. Då finns det möjlighet att rätta eventuella fel i ett tidigt skede och på så sätt undvika dyra flyttningar. För att du ska få ditt slutbesked måste din byggnad ligga på exakt den plats som anges i bygglovet.

Hur bokar jag en lägeskontroll?

Du kan boka en lägeskontroll via vår e-tjänst nedan eller genom att ringa oss. Ange gärna fastighetsbeteckning och/eller ärendenummer när du är i kontakt med oss. Vi behöver fem arbetsdagar för att kunna förbereda, beräkna och planera in arbetet. Boka därför lägeskontroll i god tid.

Kontakt

033-35 85 00

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Boka lägeskontroll

Observera att det på grund av rådande omständigheter och systembyte finns risk för längre leveranstider för produkter och tjänster. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lägeskontroll

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol