Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Anmälan om misstänkt allergireaktion

I det här formuläret kan du göra en anmälan till Miljöförvaltningen om du fått en allergisk reaktion av mat du ätit eller köpt i Borås. Du kan också ringa till Miljöförvaltningen och lämna anmälan per telefon (kontaktuppgifter längst ner på denna sida).

Det är livsmedelsföretagarens skyldighet att leverera säkra livsmedel. Om du serverats eller köpt ett livsmedel som du reagerat på trots att du informerat om din allergi har livsmedelsföretagaren (till exempel en restaurang eller ett café) begått ett fel. Oftast är felet helt omedvetet och beror på kontaminering (att varor ”förorenat” varandra) och brister i kunskap. Det är viktigt att anmäla dessa reaktioner för att Miljöförvaltningen ska kunna göra en utredning och liknande händelser förhoppningsvis ska undvikas i framtiden.

För att kunna göra en så bra utredning som möjligt är det viktigt att du lämnar namn och dina kontaktuppgifter till oss. Du kan välja att inte lämna kontaktuppgifter, men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Chansen att vi ska kunna utreda din anmälan minskar då.

För att vi ska kunna göra en bra utredning är det viktigt att formuläret fylls i så noggrant som möjligt.

Fyll i anmälan

Frågor med rödmarkerad asterisk är obligatoriska och måste besvaras.

Vill du bli kontaktad angående din anmälan? Om du lämnar kontaktuppgifter kan vi kontakta dig efter avslutad utredning eller om vi behöver mer information. * (obligatorisk)
Vill du bli kontaktad angående din anmälan? Om du lämnar kontaktuppgifter kan vi kontakta dig efter avslutad utredning eller om vi behöver mer information.Namn

Frågade du personalen om allergener, om maten innehåller något av det du är allergisk mot?
Frågade du personalen om allergener, om maten innehåller något av det du är allergisk mot?
Var det allergireaktion på något som du känner till att du är allergisk mot? * (obligatorisk)
Var det allergireaktion på något som du känner till att du är allergisk mot?Vilka symptom på allergisk reaktion fick du? Flera alternativ kan kryssas för. * (obligatorisk)
Vilka symptom på allergisk reaktion fick du? Flera alternativ kan kryssas för.
Vilken eller vilka allergier eller intolerans mot föda har du? Flera alternativ kan kryssas för. * (obligatorisk)
Vilken eller vilka allergier eller intolerans mot föda har du? Flera alternativ kan kryssas för.Har du sökt läkarvård/vårdcentral för symptomen? * (obligatorisk)
Har du sökt läkarvård/vårdcentral för symptomen?


Har du varit i kontakt med matstället efter allergireaktionen?
Har du varit i kontakt med matstället efter allergireaktionen?Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Anmälan om misstänkt allergireaktion

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender