Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rapport 1 2021

Rapport 1 innehöll en tillbakablick på hösten och berättade om läget i januari.

Oktober – december 2020

Under kvartalet fick vi in en redovisad slutrapport från naturinventeringen. Ilse har varit i Oskarshamn på ett mycket lärorikt studiebesök. Projektet är presenterat hos Viskans Vattenråd, för Borås Energi och Miljö och för alla förvaltnings- och bolagschefer i Borås. Under 2020 har projektledaren förankrat och förvaltat projektet. Vi fick även mycket uppmärksamhet i Såklart Borås med en stor artikel på baksidan av tidningen. Såklart Borås är Borås Stads tidning till alla hushåll i kommunen. Den kommer direkt i brevlådan.

Kommande kvartal

Det finns ett underskrivet avtal med ett beställarstöd som kommer att finnas tillgängligt från 2021. Det anlitade beställarstödet, Henrik Eriksson, har mycket erfarenhet inom branschen och har arbetat tidigare med sedimentsanering inom landet. Tillsammans med Henrik kommer vi att skriva färdig upphandlingsunderlaget för alla delundersökningar.

En styrgrupp ska bildas för att ge projektledaren och projektledningen ett mer grundad mandat för att ta beslut.

År 2021 kommer vi att arbeta tätare ihop med Borås Energi och Miljö där det gäller kommunikation, deponering och stabilisering av förorenade massorna.

Eftersom Borås firar 400 år i år 2021 kommer vi i kommunikationen försöka anknyta till dessa moment för att berätta mer om Viskans historia och påverkan i Borås.

I början av februari samordnar Renare mark ett seminarium om förorenat sediment som vi kommer att delta i.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Rapport 1 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender