Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rapport 2 2021

Rapport 2 innehöll en tillbakablick på våren och berättade om läget i april.

Januari – mars 2021

Under det första kvartalet har projektledningsgruppen tagit fram en digital projektplan (”projektplan 210419”). Kommunstyrelsen har beslutat att tillsätta en styrgrupp, har utsett sina egna representanter till gruppen och tillskriver Borås Energi och Miljö för representation. Styrgruppen behövs för att ge projektledningen ett mer grundad mandat för att fatta beslut.

Vi har arbetat vidare med kommunikationsplanen och kommit fram till att budgeten inte tillåter stora kommunikationsinsatser i förberedelsefasen. Projektledningsgruppen har växt med ett juridiskt ombud, Linnea Ljung, Setterwalls Advokatbyrå.

Upphandlingen har kommit igång. Undersökningar är uppdelade i yrkes/specialist delar så att det kan förekomma att en konsult arbetar med flera undersökningar samtidigt. Det är visualiserat i en tabell i projektplanen.

Vi har haft en mycket lyckad vandring vid Viskan och åns gamla industriella arv som vi troligen kommer att genomföra några fler gånger. Vandringen kan även konstnärligt uttrycka känslor och omvandla oron om kommande sanering i en positiv riktning.

I kunskapsutbyte har projektledningen deltagit i webbinarium av Renare Mark om förorenat sediment. Ilse Postma kommer fortsättningsvis delta i en temagrupp om förorenat sediment som samordnas av Renare Mark.

Kommande kvartal

För att underlätta utbyte av dokument kommer projektet använda sig av den digitala plattformen iBinder. Under andra kvartalet kommer projektledaren bjuda in samtliga aktörer i projektet till projektpärmen.

Förväntningen är att vi kommer i gång med referensprovtagning i andra kvartalet. Vi kommer även att fortsätta handla upp flera konsulter och experter som kommer att bistå oss i förberedelsefasen.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Rapport 2 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender