Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Rapport 4 2021

Rapport 4 innehöll en tillbakablick på början av hösten och berättade om läget i oktober.

juli – september 2021

Det kom inte in några anbud för varken provtagande konsult eller utvärderande konsult under sommarmånaderna. Projektledningsgruppen har därför tagit fram en reviderat tidplan och omfördelad budget. Revideringen beror inte endast på anbud som inte har kommit in, utan även på tillkommande utredningskrav. Projektledningen har insett att alla undersökningar inte kan utföras innan tillståndet har erhållits och därmed får veta hur domstolen ser på dispensfrågor. Den omfattande revideringen är avstämd med styrgruppen. En ansökan för omfördelning av budget och tidplan skickas till Länsstyrelsen under kvartal 4.

På vattendagen som Borås Energi och Miljö samordnade i augusti, har projektledaren presenterat Viskanprojektet under en väl besökt och mycket uppskattat promenad längs med Viskan.

Kommande kvartal

Upphandlingen för provtagande konsult publicerades på nytt och vi kommer förhoppningsvis få in anbud.

För att komplettera konsultorganisationen med experter och utvärderande konsult för projekt Viskan kommer vi att gå vidare med ett förhandlat förfarande. Vi kommer att träffa några potentiella anbudsgivare digitalt under oktober månad.

Den nationella temagruppen om förorenade sediment kommer, tillsammans med temagruppen för vatten, att anordna frukostseminarier om bland annat omhändertagande av förorenat sediment.

Projektet har fått uppmärksamhet av radio Sjuhärad i samband med magnetfiske söder om Borås. På entreprenörsdagen den 16:e november kommer projektledningen att presentera projektet med en digital poster. En promenad till är inbokad för den andra december för lärare i naturvetenskap som undervisa på Vuxenutbildningen i Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Rapport 4 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender