Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Störningar i miljön

Miljön omkring oss påverkas av många saker. De flesta störningar är vi människor orsak till. Det kan gälla buller från trafik, utsläpp till luft och vatten och användning och utsläpp av kemikalier. Det finns också gamla synder som finns kvar från den tid när vi inte var medvetna om hur vi påverkade miljön med vårt levnadssätt.

Om du eventuellt har klagomål gällande din boendemiljö, gå då in på sidan:

Klagomål vid störningar i boendemiljön

Buller i utomhusmiljön

Vår livsmiljö påverkas av buller som kan vara störande för oss människor. Det kommer från vägtrafik, tåg och olika typer av verksamheter .

Det finns krav på att större kommuner regelbundet ska beräkna buller från vägar och järnvägar. Den senaste beräkningen för Borås gjordes år 2012.

Förorenade områden

Runt om i Sverige finns det tusentals förorenade områden, ofta en rest från den tid Sverige hade många industrier. Även Borås har områden med höga halter av till exempel och tungmetaller, i såväl vatten som i mark. Föroreningarna kan till exempel ha sitt ursprung från den omfattande textilindustri vi en gång hade i Borås. Var förorenade områden finns i Borås har inventerats översiktligt, och det tas hänsyn till detta i den fysiska planeringen.

Luftmätningar

Luftkvaliteten påverkas mest av fordonstrafik och förbränning. Miljöförvaltningen mäter bland annat halter av kvävedioxid och små partiklar i luften på Kungsgatan.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Störningar i miljön

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender