Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Anmälan till morgondiskussion - Makten över klimatet

Någon som håller en mobiltelefon

Lär dig mer om vad en koldioxidbudget är och var med och diskutera hur klimatutmaningen bör angripas.
Utsläppen av växthusgaser måste minska fort, men vem har egentligen makten att få det att hända och därmed att styra klimatets framtid? Hur mycket ansvar har man som medborgare, kan stat och kommun lösa utmaningen på egen hand eller ska vi avvakta tills USA och Kina agerar? Varför ska vi i Borås göra något överhuvudtaget eller räcker det med att vi sopsorterar och köper ekologisk mjölk?

Peter Rydberg, energi- och klimatstrateg för Borås Stad presenterar Borås Stads koldioxidbudget och förklarar statistiken bakom. Frågan om makten försöker vi besvara i en öppen diskussion uppe på toppen (!) på den höga ackumulatortanken i Borås.

När och var?

Morgondiskussionen - som är kostnadsfri - kommer att ges onsdagen den 9 september kl. 07.15 - 07.45, uppe på toppen på ackumulatortanken, Ryaverket, Kilsundsgatan 14 i Borås.

Vi bjuder på kaffe/té och lite tilltugg för att fylla på energilagret. Ange eventuell specialkost vid anmälan.

Denna aktivitet är kostnadsfri. OBS! Antalet platser är begränsade, därför ska du anmäla dig via formuläret nedtill för att säkra en plats.

Vid frågor: Kontakta gärna Peter Rydberg, Borås Stad - Miljöförvaltningen, peter.krahl.rydberg@boras.se, telefonnummer: 033-35 84 97.

Arrangör: Strategisk samhällsplanering i Borås Stad i samverkan med Miljöförvaltningen i Borås Stad och Borås Energi och Miljö

Morgondiskussionen genomförs inom ramarna för Kretsloppsveckan 2020 (6-12 september)

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-05-26 11.52

Ändrad av:

Dela sidan: Anmälan till morgondiskussion - Makten över klimatet

g q n C

p

Kontakt