Meny

Meny

Att tänka på vid tomtköp

När du planerar att bygga ett hus finns det en del saker att förbereda och tänka på. I processen från köp av tomt fram till att ditt hus står färdigt kommer du att ha kontakt med olika förvaltningar, avdelningar och personer inom kommunen.

Du behöver också kontakta de olika leverantörerna av el, vatten och avlopp samt eventuellt leverantör för fjärrvärme och fiber. Tänk på att det är du själv som bär ansvaret för hela processen och för att driva den framåt. Vid köp av kommunal småhustomt i Borås väljer du fritt vilken husleverantör du vill anlita. Du har självklart också möjligheten att bygga ditt egenritade hus.

Titta på detaljplanen för området

En detaljplan bestämmer vad och hur du får bygga inom ett visst område. Information om detaljplaner finns på boras.se under sidan Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver du hjälp att tolka detaljplanen är du välkommen att kontakta kommunens bygglovenheten alternativt avdelningen för mark och exploatering eller planenheten.

Frågor om bygglov

Ta gärna en tidig kontakt med kommunens samhällsbyggnadsförvaltning och dess avdelning för bygglov. Till dem kan du ställa frågor om exempelvis hur och vad man får bygga på en viss tomt eller om du önskar diskutera ert projekt i sin helhet. De kan också besvara frågor om planavgift.

Senast ändrad: 2018-10-16 16.22

Ändrad av:

Dela sidan: Att tänka på vid tomtköp

g q n C