Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Energi- och klimatrådgivning

När du avser att bygga en ny privatbostad kan det vara en god affär att tänka energieffektivt, isolera väl och ha fönster som inte släpper igenom för mycket sol på sommaren och för mycket värme på vintern. Du bör också välja rätt värmesystem och ventilation som passar just ditt tänkta hus. Detta kan göra skillnad så väl ekonomiskt, miljömässigt och funktionellt. Du kanske dessutom vill producera egen el med hjälp av solceller?

Om du som blivande husbyggare har några frågor som berör något av detta har vi möjlighet att erbjuda kostnadsfri och opartisk rådgivning. Borås Stads klimat- och energirådgivare, se kontaktuppgifter nedtill, kan hjälpa dig till kloka val när det kommer till det framtida boendet.

Har du funderat på solceller? Sista chansen till solcellsstöd!

Solcellstödet i sin nuvarande form kommer att tas bort den 7 juli 2020. Om du ska skaffa dig solceller så är det hög tid att söka stödet. Det kommer sannolikt att finnas solcellsstöd även i framtiden, men då är det först från 2021 och i en annan form. För de som redan har sökt solcellsstödet är slutdatumet för att ha installerat solceller flyttat till den 30 juni 2021.

Det nuvarande stödet täcker 20 procent av den totala kostnaden (installation och material), det går också att använda sig av ett rotavdrag som alternativ, men det ger schablonmässigt endast cirka 9 procent av kostnaden i stöd.

Exakt hur det nya stödet, som troligtvis träder i kraft 2021, kommer att se ut vet vi inte, men det har varit diskussioner om ett stöd som täcker 15 procent av kostnaden för installation av solceller.

Har du frågor eller funderingar, eller vill ha hjälp med att göra en snabb ansöka om stödet, kontakta då energi- och klimatrådgivarna, se kontaktuppgifter nedtill.

Solceller på ett tak

Senast ändrad: 2020-07-03 08.28

Ändrad av:

Dela sidan: Energi- och klimatrådgivning

g q n C