Meny

Meny

Kinnarumma

Kinnarumma är en tätort med cirka 350 invånare som ligger naturskönt vid Häggån. Området ligger cirka 15 kilomenter söder om Borås och serviceorten Viskafors finns på 5 kilometers avstånd där livsmedelsaffär, pizzeria, café, primärsjukvård, apotek, äldreboende och annan viktig samhällsservice finns. I Kinnarumma finns ett byalag som har verksamhet för såväl gammal som ung och centrum för aktiviteterna är Lundskullegården som ligger mitt i tätorten. Vid Häggån finns en badplats och det finns även goda fiskemöjligheter i den närbelägna Frisjön.

Förbindelser

Kinnarumma ligger utmed väg 41 vilket gör att du lätt kan ta dig till Borås men även till Kinna och Skene i söder. Bussförbindelse finns till såväl Borås, Kinna/Skene och Viskafors. En bussresa in till centrala Borås tar 25 minuter.

I Kinnarumma finns en förskola och en grundskola. Falkungens förskola består av två avdelningar, en syskonavdelning och en småbarnsavdelning. Kinnarummaskolan som är centralt belägen i samhället är en mindre F-6skola med tillhörande fritidshem, Falken.

Tomter

I Kinnarumma säljer kommunen 4 småhustomter.

Riddarebolet 1:11, Riddarebolsvägen 11

885 kvadratmeter, 230 000 kronor

Riddarebolet 1:13, Riddarebolsvägen 7

826 kvadratmeter, 230 000 kronor
Obs! Svagt sluttande tomt

Riddarebolet 1:18, Riddarebolsvägen 5

733 kvadratmeter, 230 000 kronor
Obs! Svagt sluttande tomt

Nedanstående regler gäller för samtliga utav de ovanstående tomterna:

  • Byggrätt enligt gällande detaljplan: 1 plan, maximal byggnadsyta huvudbyggnad 150 kvadratmeter, maximal byggnadsyta garagebyggnad 40 kvadratmeter, maximal byggnadshöjd huvudbyggnad 4,5 meter, maximal byggnadshöjd garagebyggnad 3 meter.
  • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Kommunalt
  • Tomterna har inga belastningar
  • Infrastruktur som finns:
    VA: Borås Energi och Miljö
    Elnät: Vattenfall
  • Samfällighet/gemensamhetsanläggning: Kinnarumma GA:1

Kommunen reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad: 2018-12-14 14.28

Ändrad av:

Dela sidan: Kinnarumma

g q n C