Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Småhus

Om du har en tomträtt som är upplåten för någon form av småhusändamål (villa, kedjehus, radhus eller fritidshus), har du möjlighet att friköpa tomträtten. Att friköpa tomten är frivilligt, och det är endast tomträttsinnehavaren som kan friköpa tomträtten. Priset för friköp av en tomträtt för småhus justeras varje år av Kommunstyrelsen.

Om du undrar över friköpspriset för din småhustomträtt kontaktar du Mark och exploatering.

Hur går friköpet av din småhustomträtt till?

När du bestämt dig för att friköpa så kontaktar du Mark och exploatering. För att vara säkra att kunna friköpa till årets priser ska du ha kontaktat oss senast 30 november. Vi upprättar därefter ett köpeavtal som vi skickar över till dig för undertecknande. Efter undertecknande ska du skicka tillbaka båda exemplaren av köpeavtalet till kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande undertecknar köpeavtalet och kommunen skickar därefter, tillsammans med en faktura, tillbaka ett exemplar av det underskrivna köpeavtalet till tomträttshavaren. Borås Stad återbetalar inte redan erlagd tomträttsavgäld.

När köpeskillingen är betald, och eventuella villkor för försäljningen är uppfyllda, skickar kommunen ett kvitto på köpet till dig. Detta kvitto ska du tillsammans med köpeavtalet skicka in till Lantmäteriet när du söker lagfart.

Kontakta fastighetsinskrivningen vid Lantmäteriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tel 0771-63 63 63 eller din bank för mer information om detta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Småhus

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Översiktsbild från hackaton. Personer som sitter vid bord i en stor sal Publicerad

  Hackathon för hållbart byggande

  Vad innebär det att bygga ett hållbart samhälle? Det är en av frågorna som ställdes i samband med gårdagens ”Hackathon för hållbart byggande” som ägde rum hos N...
 • Tankebubbla med en vattendamm i Publicerad

  Nu kan du söka pengar från Borås Stads naturvårdsfond

  Har du funderat på att anlägga en damm eller en blomsteräng för bin och fjärilar? Eller röja och stängsla in den där betesmarken som håller på att växa igen? El...
 • Glasbron i knalleland Publicerad

  Vi river glasbron i Knalleland

  Glasbron som går över Skaraborgsvägen och kopplar samman Knallelands två sidor rivs. Under arbetet kan det periodvis vara begränsad framkomlighet. Tänk på att å...
Ikon: Kalender

Kalender