Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Småhus

Om du har en tomträtt som är upplåten för någon form av småhusändamål (villa, kedjehus, radhus eller fritidshus), har du möjlighet att friköpa tomträtten. Att friköpa tomten är frivilligt, och det är endast tomträttsinnehavaren som kan friköpa tomträtten. Priset för friköp av en tomträtt för småhus justeras varje år av Kommunstyrelsen.

Om du undrar över friköpspriset för din småhustomträtt kontaktar du Mark och exploatering.

Hur går friköpet av din småhustomträtt till?

När du bestämt dig för att friköpa så kontaktar du Mark och exploatering. För att vara säkra att kunna friköpa till årets priser ska du ha kontaktat oss senast 30 november. Vi upprättar därefter ett köpeavtal som vi skickar över till dig för undertecknande. Efter undertecknande ska du skicka tillbaka båda exemplaren av köpeavtalet till kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande undertecknar köpeavtalet och kommunen skickar därefter, tillsammans med en faktura, tillbaka ett exemplar av det underskrivna köpeavtalet till tomträttshavaren. Borås Stad återbetalar inte redan erlagd tomträttsavgäld.

När köpeskillingen är betald, och eventuella villkor för försäljningen är uppfyllda, skickar kommunen ett kvitto på köpet till dig. Detta kvitto ska du tillsammans med köpeavtalet skicka in till Lantmäteriet när du söker lagfart.

Kontakta fastighetsinskrivningen vid Lantmäteriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tel 0771-63 63 63 eller din bank för mer information om detta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Småhus

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender