Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Småhus

Om du har en tomträtt som är upplåten för någon form av småhusändamål (villa, kedjehus, radhus eller fritidshus), har du möjlighet att friköpa tomträtten. Att friköpa tomten är frivilligt, och det är endast tomträttsinnehavaren som kan friköpa tomträtten. Priset för friköp av en tomträtt för småhus justeras varje år av Kommunstyrelsen.

Om du undrar över friköpspriset för din småhustomträtt kontaktar du Mark och exploatering.

Hur går friköpet av din småhustomträtt till?

När du bestämt dig för att friköpa så kontaktar du Mark och exploatering. För att vara säkra att kunna friköpa till årets priser ska du ha kontaktat oss senast 30 november. Vi upprättar därefter ett köpeavtal som vi skickar över till dig för undertecknande. Efter undertecknande ska du skicka tillbaka båda exemplaren av köpeavtalet till kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande undertecknar köpeavtalet och kommunen skickar därefter, tillsammans med en faktura, tillbaka ett exemplar av det underskrivna köpeavtalet till tomträttshavaren. Borås Stad återbetalar inte redan erlagd tomträttsavgäld.

När köpeskillingen är betald, och eventuella villkor för försäljningen är uppfyllda, skickar kommunen ett kvitto på köpet till dig. Detta kvitto ska du tillsammans med köpeavtalet skicka in till Lantmäteriet när du söker lagfart.

Kontakta fastighetsinskrivningen vid Lantmäteriet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tel 0771-63 63 63 eller din bank för mer information om detta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Småhus

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender