Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter

Är du intresserad av att köpa en villatomt för att bygga ett eget hus? För att få möjlighet att köpa nya tomter måste du registrera dig i tomtkön. När nya tomter kommer ut till försäljning får du reda på detta via ett direktutskick via e-post. Fördelning sker sedan efter tid i kön.

Anmälan till tomtkön

Följ länken nedan för att komma till vår e-tjänst för anmälan till villatomtkön.

Regler för tomtkön

Regler för registrering i tomtkön och tilldelning av villatomter

Villatomter till försäljning

Dessutom finns det ett antal tomter som du som privatperson kan köpa direkt om du står i tomtkön. Dessa hittar du under Villatomter till försäljning.

Energi- och klimatrådgivning

När du planerar att bygga en ny privatbostad kan det vara en god affär att tänka energieffektivt. Du bör också välja rätt värmesystem och ventilation som passar just ditt tänkta hus. Detta kan göra skillnad så väl ekonomiskt, miljömässigt och funktionellt.

Om du som blivande husbyggare har några frågor som berör något av detta har vi möjlighet att erbjuda kostnadsfri och opartisk rådgivning.

Energi- och klimatrådgivning

Ett par hus med utsikt över en sjö.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender