Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Sparsör, Hovalidsvägen

Bo naturskönt nära Öresjö med endast 10 kilometer till centrala Borås. Sparsör är ett bostadsområde inom tätort Fristad och passar er som uppskattar natur och fritid. Som boende har ni här nära till skog och natur, bland annat till vackra naturreservatet Kröklings hage, som är känt för sin ädellövskog. En kommunal badplats finns mitt inne i Sparsörs samhälle. Här finns en liten sandstrand, en lång brygga och grillplats.

I Sparsör finns två förskolor, två lekplatser och två skolor för skolgång upp till och med årskurs 6. Buss tar cirka 25 minuter till centrala Borås och 15 minuter till Fristad centrum. I Fristad finns ett utbud av bland annat primärsjukvård, apotek, högstadieskola klass 7-9, livsmedelsaffär samt annan samhällsservice.

Föreningslivet i Sparsör är aktivt med bland annat Sparsörs AIK som har sin föreningslokal på Trollevi idrottsplats. På idrottsplatsen finns fotbollsplaner och även ett elljusspår som går genom det vackra naturreservatet Mölarp och Kröklings hage.

I närområdet finns många fina utflyktsmål. Läs mer på framtidfristad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya villatomter

I Sparsör säljer kommunen nu tre nya villatomter längs med Hovalidsvägen. Tomterna ligger ett stenkast från Trollevi idrottsplats och på gångavstånd från både låg- och mellanstadieskola samt det populära naturområdet Kröklings hage.

Gingri-Kil 1:33, Hovalidsvägen 17. SÅLD.

1025 kvadratmeter, 695 000 kr

Gingri-Kil 1:145, Hovalidsvägen 19A

843 kvadratmeter, 595 000 kr

Gingri-Kil 1:146, Hovalidsvägen 19B

836 kvadratmeter, 595 000 kr

För alla ovanstående tomter gäller följande:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan (P511): 2 våningar, maximalt 7 meter byggnadshöjd, ej inredd vind, maximal byggnadsyta för huvudbyggnad 150 kvadratmeter, maximal sammanlagd byggnadsyta för uthus 40 kvadratmeter, maximal byggnadshöjd uthus 3 meter.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Enskilt
 • Samtliga tomter har andel i gemensamhetsanläggningen Gingri-Kil ga:1 som förvaltas av Sparsörs Nya vägförening.
 • Tomterna har inga kända belastningar
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och Miljö AB
  El: Vattenfall
  Anslutningsavgift till samtliga ledningsägare tillkommer

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sparsör, Hovalidsvägen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol