Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter i Borgstena

I Borgstena tätort bor cirka 420 personer, de flesta i villa men även lägenhetshus finns. Som boende i Borgstena har du närhet till en lantlig miljö och goda möjligheter till träning och motion i form av fotboll, bordtennis och idrottsskola genom Borgstena IF som är en aktiv idrottsförening. Det finns även en hembygdsförening.

Vida Borgstena AB, med 110 anställda, har verksamhet i området där de hyvlar och sågar grantimmer till konstruktionsvirke och takstolar. I tätorten finns även en bensinstation samt Borgstena Pizzeria och Restaurang.

Förbindelser

Länsväg 183 passerar genom tätorten. Det är 7 minuters bilväg till Fristad och ca 20 minuters bilväg till Borås.

Tåglinjen Uddevalla-Borås-Varberg stannar i Borgstena. Avgångar sker med 1-2 timmars mellanrum under vardagar där en resa till Borås C tar cirka 20 minuter och en resa till Fristad C cirka 7 minuter. Buss 240 som går mellan Borås och Herrljunga stannar i Borgstena. Där tar en resa till Borås cirka 25 minuter och en resa till Fristad cirka 8 minuter.

Närmaste livsmedelsbutik finns i Fristad dit man kan ta sig med bil, buss eller tåg enligt ovan. I Fristad finns även offentlig service så som vårdcentral och tandläkare samt en högstadieskola.

I Borgstena finns en grundskola med förskoleklass upp till och med årkurs 6, samt Blåklintens förskola. Förskolan är belägen väldigt nära de aktuella villatomterna.

Tomter

I Borgstena säljer kommunen tre villatomter.

Borgstena 4:20, Krögarevägen

794 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:30, Krögarevägen

847 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:26, Krögarevägen

959 kvadratmeter, 220 000 kronor

För tomterna gäller följande byggregler:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan: 1 plan, 4,5 meter byggnadshöjd, maximal byggnadsyta för huvudbyggnad är 140 kvadratmeter, maximal byggnadsyta för garagebyggnad är 30 kvadratmeter. Taklutning högst 27 grader.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Kommunalt
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och Miljö
  El: Vattenfall
 • Samfällighet/Gemensamhetsanläggning: Borgstena GA:2

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter i Borgstena

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender