Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter i Borgstena

I Borgstena tätort bor cirka 420 personer, de flesta i villa men även lägenhetshus finns. Som boende i Borgstena har du närhet till en lantlig miljö och goda möjligheter till träning och motion i form av fotboll, bordtennis och idrottsskola genom Borgstena IF som är en aktiv idrottsförening. Det finns även en hembygdsförening.

Vida Borgstena AB, med 110 anställda, har verksamhet i området där de hyvlar och sågar grantimmer till konstruktionsvirke och takstolar. I tätorten finns även en bensinstation samt Borgstena Pizzeria och Restaurang.

Förbindelser

Länsväg 183 passerar genom tätorten. Det är 7 minuters bilväg till Fristad och ca 20 minuters bilväg till Borås.

Tåglinjen Uddevalla-Borås-Varberg stannar i Borgstena. Avgångar sker med 1-2 timmars mellanrum under vardagar där en resa till Borås C tar cirka 20 minuter och en resa till Fristad C cirka 7 minuter.

Närmaste livsmedelsbutik finns i Fristad dit man kan ta sig med bil, buss eller tåg enligt ovan. I Fristad finns även offentlig service så som vårdcentral och tandläkare samt en högstadieskola.

I Borgstena finns en grundskola med förskoleklass upp till och med årkurs 6, samt Blåklintens förskola. Förskolan är belägen nära de aktuella villatomterna.

Tomter

I Borgstena säljer kommunen tre villatomter.

Borgstena 4:20, Krögarevägen

794 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:30, Krögarevägen

847 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:26, Krögarevägen

959 kvadratmeter, 220 000 kronor

För tomterna gäller följande byggregler:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan: 1 plan, 4,5 meter byggnadshöjd, maximal byggnadsyta för huvudbyggnad är 140 kvadratmeter, maximal byggnadsyta för garagebyggnad är 30 kvadratmeter. Taklutning högst 27 grader.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Kommunalt
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och Miljö
  El: Vattenfall
 • Samfällighet/Gemensamhetsanläggning: Borgstena GA:2

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter i Borgstena

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ett stängsel framför slamlagunen, som liknar en vanlig våtmark med vass och en liten vattensamling. Foto: Kennet Öhlund Publicerad

  Nytt stängsel kring slamlagunen

  Den här veckan börjar arbetet med att sätta upp ett permanent stängsel kring den så kallade slamlagunen i skogsterrängen bakom Blå Stjärnans Djursjukhus. Ett me...
 • Verktyg som ligger på marken Publicerad

  Vår öppna mottagning kommer till dig igen

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? Nu kommer våra bygglovhandläggare, adminis...
 • Porträttbild av Anna Säfsten. Foto: Kennet Öhlund.  Publicerad

  Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

  Hon återvänder till Borås Stad och Miljöförvaltningen efter sju år. Anna Säfsten är ny förvaltningschef, och gläds åt att återknyta kontakter med människor hon ...
Ikon: Kalender

Kalender