Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Bredared

I Bredared tätort bor cirka 310 personer. Tätorten består till största delen av villor, men det finns även en bostadsrättsförening med ett trettiotal lägenheter.

Bredared är en ort med rikt föreningsliv. Bredareds IF är en aktiv idrottsförening inom bland annat fotboll, orientering, skidor och gympa, de förvaltar även ett flertalet motionsspår. 2 kilometer utanför tätorten finns Bredareds Golfklubb som erbjuder en golfbana med 18 hål. Utöver detta finns det även en hembygdsförening, ridskola, skytteklubb samt pensionärsförening.

Förbindelser

Från Bredared är det en 14 minuters bilresa in till centrala Borås. Under pendlingstid på vardagar går buss 153 mellan Bredared och Borås C, en resa som tar cirka 22 minuter.

Fristad är den närmaste serviceorten där det finns bland annat matbutik, vårdcentral, tandläkarmottagning och högstadieskola. Det går ingen kollektivtrafik till Fristad från Bredared, men en resa med bil tar cirka 10 minuter.

I Bredared finns en förskola samt en grundskola med förskoleklass upp till och med årskurs 6. Dessa ligger i anslutning till varandra cirka 500 meter utanför samhället.

Tomter

I Bredared säljer kommunen 1 villatomt.

Ingelstorp 1:68, Ingelstorpsvägen 7

1230 kvadratmeter, 340 000 kronor

För tomten gäller följande byggregler:

  • Byggrätt enligt gällande detaljplan: ett fristående hus i 1 plan, max 4,4 meter byggnadshöjd, maximal byggnadsyta 175 kvadratmeter
  • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Enskilt
  • Tomten har inga belastningar
  • Infrastruktur som finns:
    VA: Borås Energi och Miljö
    El: Vattenfall

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bredared

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol