Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Sparsör

Bo naturskönt nära Öresjö med staden inom räckhåll. Sparsör är ett bostadsområde inom tätort Fristad och passar er som uppskattar natur och fritid. De cirka 1400 invånarna i Sparsör bor främst i villor, varav många bor högt med utsikt över Borås största sjö Öresjö.

Buss tar cirka 30 minuter till centrala Borås och 15 minuter till Fristad centrum. Som boende har ni här nära till skog och natur, bland annat till vackra naturreservatet Kröklings hage, som är känt för sin ädellövskog och vackra natur. Det finns två förskolor, två lekplatser och två skolor för skolgång upp till och med årskurs 6. Årskurs 7-9 finns i Fristad dit man kan ta sig på cykel- och gångvägar.

Föreningslivet i Sparsör är aktivt med bland annat Sparsörs AIK som har många lag med fotbollsträning för både flickor och pojkar, vilka spelar på Trollevi idrottsplats. Elljusspår utgår från idrottsplatsen och går genom det vackra naturreservatet Mölarp och Kröklings hage.

Badplats

I Sparsör finns en av Borås kommunala badplatser. Badplatsen ligger mitt inne i Sparsörs samhälle, vid Öresjös östra strand. Här finns en liten sandstrand, en lång brygga, gräsytor och grillplats. Öresjö är kanske en av Sveriges bästa pimpelsjöar.

I sjön finns abborre, braxen, gädda, gärs, gös, lake, mört, sik, siklöja och ål. Öresjö är dricksvattentäkt för Borås sedan 1932.

Sparsör ligger cirka 3 kilometer från Fristad och cirka 10 kilometer från centrala Borås. I Fristad finns ett utbud av bland annat primärsjukvård, apotek, livsmedelsaffär, banker, blomsteraffär, café och restaurang samt annan samhällservice. Från Fristad går dessutom tåg mot Borås och Herrljunga (för vidare tågtransport mot till exempel Göteborg och Stockholm).

I närområdet finns många fina utflyktsmål. Läs mer på framtidfristad.selänk till annan webbplats

 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sparsör

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol