Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter i Borgstena

I Borgstena tätort bor cirka 420 personer, de flesta i villa men även lägenhetshus finns. Som boende i Borgstena har du närhet till en lantlig miljö och goda möjligheter till träning och motion i form av fotboll, bordtennis och idrottsskola genom Borgstena IF som är en aktiv idrottsförening. Det finns även en hembygdsförening.

Vida Borgstena AB, med 110 anställda, har verksamhet i området där de hyvlar och sågar grantimmer till konstruktionsvirke och takstolar. I tätorten finns även en bensinstation samt Borgstena Pizzeria och Restaurang.

Förbindelser

Länsväg 183 passerar genom tätorten. Det är 7 minuters bilväg till Fristad och ca 20 minuters bilväg till Borås.

Tåglinjen Uddevalla-Borås-Varberg stannar i Borgstena. Avgångar sker med 1-2 timmars mellanrum under vardagar där en resa till Borås C tar cirka 20 minuter och en resa till Fristad C cirka 7 minuter. Buss 240 som går mellan Borås och Herrljunga stannar i Borgstena. Där tar en resa till Borås cirka 25 minuter och en resa till Fristad cirka 8 minuter.

Närmaste livsmedelsbutik finns i Fristad dit man kan ta sig med bil, buss eller tåg enligt ovan. I Fristad finns även offentlig service så som vårdcentral och tandläkare samt en högstadieskola.

I Borgstena finns en grundskola med förskoleklass upp till och med årkurs 6, samt Blåklintens förskola. Förskolan är belägen väldigt nära de aktuella villatomterna.

Tomter

I Borgstena säljer kommunen tre villatomter.

Borgstena 4:20, Krögarevägen

794 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:30, Krögarevägen

847 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:26, Krögarevägen

959 kvadratmeter, 220 000 kronor

För tomterna gäller följande byggregler:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan: 1 plan, 4,5 meter byggnadshöjd, maximal byggnadsyta för huvudbyggnad är 140 kvadratmeter, maximal byggnadsyta för garagebyggnad är 30 kvadratmeter. Taklutning högst 27 grader.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Kommunalt
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och Miljö
  El: Vattenfall
 • Samfällighet/Gemensamhetsanläggning: Borgstena GA:2

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter i Borgstena

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender