Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter i Borgstena

I Borgstena tätort bor cirka 420 personer, de flesta i villa men även lägenhetshus finns. Som boende i Borgstena har du närhet till en lantlig miljö och goda möjligheter till träning och motion i form av fotboll, bordtennis och idrottsskola genom Borgstena IF som är en aktiv idrottsförening. Det finns även en hembygdsförening.

Vida Borgstena AB, med 110 anställda, har verksamhet i området där de hyvlar och sågar grantimmer till konstruktionsvirke och takstolar. I tätorten finns även en bensinstation samt Borgstena Pizzeria och Restaurang.

Förbindelser

Länsväg 183 passerar genom tätorten. Det är 7 minuters bilväg till Fristad och ca 20 minuters bilväg till Borås.

Tåglinjen Uddevalla-Borås-Varberg stannar i Borgstena. Avgångar sker med 1-2 timmars mellanrum under vardagar där en resa till Borås C tar cirka 20 minuter och en resa till Fristad C cirka 7 minuter. Buss 240 som går mellan Borås och Herrljunga stannar i Borgstena. Där tar en resa till Borås cirka 25 minuter och en resa till Fristad cirka 8 minuter.

Närmaste livsmedelsbutik finns i Fristad dit man kan ta sig med bil, buss eller tåg enligt ovan. I Fristad finns även offentlig service så som vårdcentral och tandläkare samt en högstadieskola.

I Borgstena finns en grundskola med förskoleklass upp till och med årkurs 6, samt Blåklintens förskola. Förskolan är belägen väldigt nära de aktuella villatomterna.

Tomter

I Borgstena säljer kommunen tre villatomter.

Borgstena 4:20, Krögarevägen

794 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:30, Krögarevägen

847 kvadratmeter, 220 000 kronor

Borgstena 4:26, Krögarevägen

959 kvadratmeter, 220 000 kronor

För tomterna gäller följande byggregler:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan: 1 plan, 4,5 meter byggnadshöjd, maximal byggnadsyta för huvudbyggnad är 140 kvadratmeter, maximal byggnadsyta för garagebyggnad är 30 kvadratmeter. Taklutning högst 27 grader.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: Kommunalt
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och Miljö
  El: Vattenfall
 • Samfällighet/Gemensamhetsanläggning: Borgstena GA:2

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter i Borgstena

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender