Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Villatomter i Svanängen, Svaneholm

Svaneholm är en tätort som ligger vid ån Viskan 15 kilometer söder om Borås. Tätorten består till största delen av villor men det finns även radhus, parhus och lägenheter i området.

I Svaneholm har kommunen byggt ut en ny villagata vid namn Svanängsvägen och säljer nu villatomter i området som fått namnet Svanängen. Endast en gångstig skiljer Svanängen från Viskan och längs med denna stig finns både grillplats och bänkar att vila sig på. Svanängsvägen är en del av Viskafors vägförening.

I Svaneholm finns flertalet aktiva föreningar, bl.a. Svaneholms byalag och idrottsföreningarna Viskafors IF som är verksamma inom fotboll vid Svanehov IP samt Borås Motorallians som är verksamma inom motorsport vid Gäddereds motorbana. Vid Bogrydssjön, som är belägen i södra delen av samhället, finns både en kommunal badplats, möjlighet att fiska samt en promenadslinga runt sjön.

Förbindelser

Från Svaneholm är det drygt 15 minuters bilresa in till centrala Borås. Buss 155 går mellan Borås och Svaneholm och stannar även i Rydboholm och Viskafors. Från Svanängen är det gångavstånd till busshållsplatserna Egnahemsgatan och Svaneholm skola, en enkel resa till eller från Borås Resecentrum tar ca 35 minuter.

250 meter från Svanängen finns Svaneholmsskolan med förskoleklass upp till och med årskurs 6 samt Svanungens förskola. Närmaste högstadieskola finns cirka 4 km bort i Viskafors, som är den närmaste serviceorten, där även tågstation, matbutik, vårdcentral och tandläkarmottagning finns.

Tomter

I Svaneholm säljer kommunen nu sju villatomter längs med den nybyggda villagatan Svanängsvägen.

Observera att detta enbart är en illustration av tomtindelningen och inte en karta med exakta gränser. Det sneda flygfotot medför att tomternas storlek kan uppfattas missvisande mot verkligheten.

Bogryd 4:10, Svanängsvägen 14

1203 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:11, Svanängsvägen 12

1187 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:12, Svanängsvägen 10

1140 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:13, Svanängsvägen 8

1165 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:14, Svanängsvägen 6

1172 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:15, Svanängsvägen 4

1224 kvm, 400 000 kr

Bogryd 4:16, Svanängsvägen 2. RESERVERAD TILL 2022-09-01.

1346 kvm, 400 000 kr

För alla ovanstående tomter gäller följande:

 • Byggrätt enligt gällande detaljplan (P1059): Max byggnadshöjd 5 meter, max byggnadsarea 220 kvadratmeter (inkluderar även garage), endast källarlösa hus.
 • Huvudmannaskap enligt detaljplan: enskilt
 • Bogryd 4:9 och 4:11 belastas av underjordiska ledningar. Resterande tomter har inga belastningar.
 • Samtliga tomter har andel i gemensamhetsanläggningen Rydboholm ga:3 som förvaltas av Viskafors vägförening.
 • Infrastruktur som finns:
  VA: Borås Energi och miljö
  El: Vattenfall
  Fiber: Splitvision
  Anslutningsavgift till samtliga ledningsägare tillkommer.
 • Planavgift tas ut i samband med bygglov/bygganmälan för nybyggnad och tillbyggnad. För mer information, kontakta Plan- och bygglovsavdelningen på samhallsbyggnad@boras.se

Borås Stad reserverar sig för eventuella fel i texterna och framtida förändringar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Villatomter i Svanängen, Svaneholm

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender