Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Mer om Fristad

Fristad ligger vid Öresjös norra ände, cirka 12 kilometer från Borås, och har cirka 5 800 invånare. Fristad är ett trivsamt villasamhälle med närhet till det mesta, inbäddat i en fantastisk och kuperad natur omgivet av skogar, öppna landskap och med flera lättillgängliga sjöar. Vid vackra Öresjö kan man fiska, bada eller segla och man har nära till en trevlig golfrunda i Bredared eller en ridtur på ridanläggningen i Tämta.

Som serviceort har Fristad ett bra utbud av affärer och tjänster inom hälso- och sjukvården, till exempel vårdcentral, tandvård, apotek, hårvård och fotvård. Här finns också post, bank, bibliotek, kyrkor, butiker, restauranger och gym.

I Fristad kan barnen gå i skolan upp till nionde klass och det finns har en mycket uppskattad musikskola. Idrottslivet blomstrar med Fristads GOIF:s verksamhet på Heden, en fin sport- och idrottshall samt elljusspår.

Förbindelser

Från Borås tar man sig till Fristad på väg 42, på cirka 15 minuter. De allmänna kommunikationerna med buss och järnväg är mycket goda. Att resa med buss från Fristads station till Resecentrum i Borås tar cirka 30 minuter.

Villatomter till försäljning

Vi säljstartar med fem villatomter på Hagtornsvägen:

Villatomter till försäljning på Hagtornsvägen

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Mer om Fristad

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender