Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Placering av avloppsanläggningen

Grundläggande vid placeringen är att avrinningen från avloppsanläggningen inte ska riskera att påverka vattentäkter och grundvatten.

Vid placeringen av anläggningen behöver du veta om den kommer att ligga inom strandskyddsområde eller områden med högre funktionskrav.

När du lämnat in din ansökan och redogörelse får de som berörs i närområdet information om dina planer och får då möjlighet att lämna synpunkter som kan vara relevanta i ärendet.

Vid bedömningen av placeringen är förhållandet till vattenskyddsområden, strandskydd, vattentäkter, bergvärmebrunnar, sjöar, vattendrag, markförhållanden samt möjlig uppställningsplats för slamsugningsbil av betydelse.

Strandskydd

Placering inom strandskyddsområde kan i vissa fall innebära krav på strandskyddsdispens. Strandskyddet är till för att skydda det allmänna friluftslivet och höga naturvärden.

Hänsyn til inom strandskydd

Områden med högre funktionskrav

Högre funktionskrav på avloppsanläggningen gäller inom till exempel inom områden som vattenskyddsområden, strandnära och vissa bebyggda områden.

Miljö- och konsumentnämnden har beslutat om riktlinjer för högre funktionskrav.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Placering av avloppsanläggningen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender