Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny verksamhet eller ny användning

Om du ska börja använda en byggnad till något annat än vad den senast har använts till, måste du söka bygglov för att få ändra byggnaden. Det kan till exempel vara en bostad som ska bli kontor eller ett garage som ska bli en butik.

Du måste ha ett bygglov även om du inte kommer att ändra något av byggnaden. Du måste också ha bygglov om du bara tänker använda en del av den på ett nytt sätt.

Om du är osäker på vad som gäller för ditt projekt kan du boka tid med en bygglovshandläggare. Du hittar vår e-tjänst för att boka tid i självservicerutan längst ner på sidan.

Tänk på

Att byta verksamhet i en lokal kan vara bygglovspliktig eller anmälningspliktig. Då ska en verksamhetsbeskrivning skickas med i ansökan.

Verksamhetsbeskrivning

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ny verksamhet eller ny användning

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Översiktsbild från hackaton. Personer som sitter vid bord i en stor sal Publicerad

  Hackathon för hållbart byggande

  Vad innebär det att bygga ett hållbart samhälle? Det är en av frågorna som ställdes i samband med gårdagens ”Hackathon för hållbart byggande” som ägde rum hos N...
 • Tankebubbla med en vattendamm i Publicerad

  Nu kan du söka pengar från Borås Stads naturvårdsfond

  Har du funderat på att anlägga en damm eller en blomsteräng för bin och fjärilar? Eller röja och stängsla in den där betesmarken som håller på att växa igen? El...
 • Glasbron i knalleland Publicerad

  Vi river glasbron i Knalleland

  Glasbron som går över Skaraborgsvägen och kopplar samman Knallelands två sidor rivs. Under arbetet kan det periodvis vara begränsad framkomlighet. Tänk på att å...
Ikon: Kalender

Kalender