Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppettider och kontakt

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Det finns flera sätt att få hjälp.

Uppgifter som vi behöver

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare behöver du ange:

 • namn
 • telefonnummer
 • fastighetsbeteckning/gatuadress
 • eventuellt ärendenummer.

Vill du hämta ut en handling eller ritning?

Prova att söka efter den i vårt e-arkiv! Över en kvarts miljon handlingar finns öppet i vår e-tjänst för dig att ladda ner eller beställa enkelt och snabbt.

Letar du efter en ritning rekommenderar vi att du först letar i vårt arkiv. Annars är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundmottagning. Då vill vi helst att du mejlar oss med de uppgifter som vi behöver.

Utskick

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Behöver du en tolk?

Om du behöver en tolk har du rätt till en person som översätter när du pratar med oss. Det gäller också när du pratar i telefon med oss. Mejla oss om vilket språk du pratar så hjälper vi dig.

In need of a translator?

If you are in need of a translator during your building process, you have the right to have one present when in contact with us. This applies over the phone as well. Please do not hesitate to contact us and we will gladly help you find a translator. Bare in mind that we only administrate city planning and building.

The e-mail adress to our customer service: samhallsbyggnad@boras.se

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och kontakt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen.  Publicerad

  Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

  Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är ...
 • En pratbubbla som det står Klimatprat i.  Publicerad

  Klimatprat kör igång igen!

  Nu kör vi igång med en ny säsong av samtalsserien Klimatprat, ett bubblande klimatsamtal med dig i centrum. På det första klimatpratet blir det fokus på affärsi...
 • Earth hour Publicerad

  Borås släcker ner under Earth Hour

  Den 25 mars klockan 20.30-21.30 infaller Earth Hour. I Borås uppmärksammas det bland annat genom att ett antal centrala byggnader släcks ner.
Ikon: Kalender

Kalender