Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Södra torget

Södra torget byggs om för att göra torget säkrare, både för gående och resande.

Stadstrafiken i Borås har ökat kraftigt från 7 miljoner resor 2010 till 11,6 miljoner resor 2019. Dagens utformning av Södra torget är anpassat efter ett trafiksystem som inte har varit i bruk på 15 år och för ett betydligt färre antal resor och fordonsrörelser. Detta har skapat överbelastning och en dålig trafiksäkerhet.

Ombyggnationen beräknas ske i två etapper. Etapp 1 kommer vara omläggningar av busslinjer och i etapp 2 kommer en torgyta byggas, med inslag av träd och grönska.

Längst ner på sidan kan du prenumerera på information om Södra torget.

Vanliga frågor och svar om ombyggnationen av Södra torget

Senaste nytt

2023-04-21 Under dagen var det slutbesiktning för torget. Ombyggnationen av Södra torget är därmed klart.

Tidigare veckor

2023-04-04 Det som är kvar att göra på torgytan är plantering av de sista växterna. Hela arbetet med Södra torget etapp 2 beräknas vara färdigt i slutet av april.

2023-03-01 Arbetet med torgytan är snart i mål. Det som är kvar är finjusteringar av kantsten och utplacering av rabattskydd som ska rama in vissa av träden.

Just nu är det osäkert när väderskydden på Södra torget kommer placeras ut. Bygglovsärendet, som Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för, överlämnades till Samhällsbyggnadsförvaltningen för ytterligare utredning då väderskydden inte bedömdes passa in i miljön på ett sådant sätt att de tar hänsyn till platsen.

Södra torget visionsskiss

Visionsskiss: Richard Mattsson, stadsarkitekt

Prenumerera på nyheter om Södra torget

Fyll i din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på information om Södra torget. När sidan uppdateras får du ett mejl till din inkorg. Du kan närsomhelst avsluta din prenumeration.

Hantera prenumeration
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Södra torget

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender