Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Solkartan

Har du funderat på att skaffa solceller? Då kan du ta hjälp av vår solkarta! Den ger dig en fingervisning om ditt tak har bra solläge eller inte.

Solkartan ger dig också information om ditt taks yta, inkommande solenergi och förväntad elproduktion från solen.

Såhär gör du

För att få fram information om ditt tak letar du upp ditt hus eller söker efter adressen längst upp i vänstra hörnet. Färgskalan visar var det är bäst att placera solceller, där röd är det bästa stället för placering av solceller och blå ger sämre effekt.

Tänk på att värdena som du ser är endast vägledande. De är alltså inte en exakt representation av verkligheten. Exempelvis är inte skymmande vegetation med i beräkningarna. Kartan är dessutom en ögonblicksbild, därför redovisas inte nybyggnationer.

Råd om solceller

Om du behöver råd om solceller kan du kontakta Borås Stads energi- och klimatrådgivare för gratis och opartisk rådgivning.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Solkartan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen.  Publicerad

  Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

  Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är ...
 • En pratbubbla som det står Klimatprat i.  Publicerad

  Klimatprat kör igång igen!

  Nu kör vi igång med en ny säsong av samtalsserien Klimatprat, ett bubblande klimatsamtal med dig i centrum. På det första klimatpratet blir det fokus på affärsi...
 • Earth hour Publicerad

  Borås släcker ner under Earth Hour

  Den 25 mars klockan 20.30-21.30 infaller Earth Hour. I Borås uppmärksammas det bland annat genom att ett antal centrala byggnader släcks ner.
Ikon: Kalender

Kalender