Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer för Västra Götaland förlängs till 6 juni

Borås Museum

Fällhult på Borås Museum

Din kulturhistoriska oas i Borås

Borås kulturhistoriska museum i Ramnaparken utgör en grön oas mitt i Borås med historiska byggnader, grönområde och museum. Ett friluftsmuseum i spännande samspel mellan dåtid och nutid.

Slå dig ner i gräset med en picknickkorg på sommaren, åk pulka på vintern, dansa runt midsommarstången, följ med på en guidad visning, möt himmel och helvete i taket på Ramnakyrkan som är en träkyrka från 1600-talet, fika på Café Gästis, ta reda på något om Dannikekvinnan från 1600-talet och kika in i de gamla husen. Ta vara på platsens lugn och lär känna Sjuhäradsbygden.

Vill du veta mer om våra byggnader?

Du är när som helst välkommen att på egen hand vandra runt bland de kulturhistoriska byggnaderna i Ramnaparken. Om du vill ta reda på mer om byggnaderna och deras härkomst, så kan du med fördel ladda ner vår karta över parkenPDF, eller kolla på vårt Youtube-konto, där vi har laddat upp flera filmer. Nedan är t.ex. en film som beskriver varför byggnaderna flyttades till museiparken.Vi förbereder för sommarsäsongen med ny utställning!

Borås Museum öppnar 1 juni med den nya utställningen Boråsigheter. Utställningen lyfter fram sådant som är typiskt för Borås och som har kännetecknat staden under dess långa historia. En stad kan upplevas på många olika sätt, beroende på vem man är och när man har bott där. Utställningen innehåller föremål och berättelser som på olika sätt ger en bild av livet i staden Borås i olika tider. Olika boråsigheter, med andra ord!

Följ oss gärna också på våra sociala medier och spana in våra samlingar på Digitalt Museum och Sketchfab! Du når alltsammans via länkarna nedan.

Sociala medier och digitala samlingar

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Museum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol