Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Borås Museum

Fällhult på Borås Museum


Din kulturhistoriska oas i Borås

Borås kulturhistoriska museum i Ramnaparken utgör en grön oas mitt i Borås med historiska byggnader, grönområde och museum. Ett friluftsmuseum i spännande samspel mellan dåtid och nutid.

Slå dig ner i gräset med en picknickkorg på sommaren, åk pulka på vintern, dansa runt midsommarstången, följ med på en guidad visning, möt himmel och helvete i taket på Ramnakyrkan som är en träkyrka från 1600-talet, fika på Café Gästis, ta reda på något om Dannikekvinnan från 1600-talet och kika in i de gamla husen. Ta vara på platsens lugn och lär känna Sjuhäradsbygden.

I sommar på Borås Museum

Vi har öppet museet från 1 juni till 31 augusti tisdag-söndag 12-16. Nytt för i år är utställningen Boråsigheter, som visas i stora utställningshallen i Ohlsonska gården. Vi visar även Knallens lilla designutställning, som går att titta på i montrarna museets entré. Läs mer om utställningarna här. Precis som förra året håller vi öppet i våra basutställningar och flera av byggnaderna i parken står öppna för dig som besökare att kika in i.

Morfars redskapsbod och rävskyltarna

I morfars redskapsbod, bakom Café Gästis, kan du som besökare låna uteleksaker att leka med i parken. Det finns käpphästar, käpphästhinder och styltor att leka med för alla barn mellan 0 och 99 år. Ta gärna del av rävens berättelser på skyltarna i museiparken.

Visningar tisdag-söndag

Vi visar friluftsmuseet och dess byggnader och berättar om hur livet förr kunde ta sig uttryck. Under visningen erbjuds du som besökare att ta en titt in i förläggargården Fällhult, som annars är stängd. Samling vid info-skylten i parken.

  • Intro (ca 15 min) från 15 juni kl. 13 och 15
  • Längre visning (ca 45 min) från 29 juni kl. 14

Visningarna pågår t.o.m. 15 augusti.

Affischer

Vill du delta i 7-härads digitala allspel?

Läs mer på sidan Aktiviteter!

 

Vill du veta mer om våra byggnader?

Du är när som helst välkommen att på egen hand vandra runt bland de kulturhistoriska byggnaderna i Ramnaparken. Om du vill ta reda på mer om byggnaderna och deras härkomst, så kan du med fördel ladda ner vår karta över parken Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster., eller kolla på vårt Youtube-konto, där vi har laddat upp flera filmer. Nedan är t.ex. en film som beskriver varför byggnaderna flyttades till museiparken.

Följ oss gärna också på våra sociala medier och spana in våra samlingar på Digitalt Museum och Sketchfab! Du når alltsammans via länkarna nedan.

Sociala medier och digitala samlingar

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Museum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol