Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Corona: företagare

Här har vi samlat information kopplat till coronaviruset från olika myndigheter och organisationer som är bra för företagare att ta del av.

Regeringen - stöd för företagare med anledning av coronaviruset

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Informationen på sidan uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Information från MSB. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Mer information och blankett för ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samlad information från Skatteverket Länk till annan webbplats. som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Västra Götalandsregionen

På VGR:s webbplats finns samlad information om samverkan, stöd och insatser till näringslivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med anledning av coronasmittans konsekvenser på ekonomi och samhälle.

På VGR:s webbplats finns också en sida med information om covid-19 och dess inverkan på kulturella näringar och föreningsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med flera.

Verksamt

Verksamt har sammanställt information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gällande coronaviruset riktad till företagare.

Information till företag i vissa branscher. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset. Vanliga frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gällande korttidspermittering.

Tillväxtverket har på Verksamt samlat utbildningar för kompetensutveckling av personal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tre månader efter att ansökan om korttidsarbete har godkänts ska företaget göra en avstämning. Information om detta hittar ni hos Tillväxtverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Corona: företagare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol