Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Corona: utbildning och förskola

Här finns samlad information om hur Borås Stad hanterar coronaviruset inom utbildning och förskola. Via länkarna nedan hittar du snabbt svar på dina frågor och får också information om stängda verksamheter och verksamheter med besöksrestriktioner.

Påverkade verksamheter

Här följer beskrivning av vilka anpassningar som gjorts i verksamheter inom utbildning och förskolan:

Förskola | Grundskola | Gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola | Kulturskolan

Förskola

Förskolans verksamheter har öppet som vanligt. Dock gäller tillsvidare att barn även med lindriga förkylningssymptom ska stanna hemma.

Grundskola

Besök, utflykter och prao ställs in

Grundskoleförvaltningen har beslutat att Borås Stads kommunala skolors besök på exempelvis Navet, Röda Kvarn, badhus, simundervisning, djurparken, bibliotek, biografer, teater och andra offentliga miljöer ställs in från och med den 16 mars och tillsvidare. Praon för elever i årskurs åtta ställs också in.

Rutiner för grundskolan

Gymnasieskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola

Gymnasieutbildningarna kommer när höstterminen börjar bedrivas på plats på skolorna som vanligt. För Yrkeshögskolans utbildningar samt SFI varierar formeran för undervisning.

Vuxenutbildning under coronapandemin

Kulturskolan

Ställer in föreställningar

Kulturskolans föreställningar och evenemang har ställts in för att minska smittspridning. På Kulturskolan är verksamheten igång och merparten av lektionerna genomförs som planerat. Orkester, kör och dansverksamhet är återupptagna i nya former som anpassas efter rådande situation. Undervisningen som vi bedriver ute på grundskolorna i kommunen fortlöper så länge skolorna hålls öppna.

Senast ändrad: 2020-08-05 13.22

Ändrad av:

Dela sidan: Corona: utbildning och förskola

g q n C