Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Frågor och svar om coronaviruset

Här finns frågor och svar om hur vi hanterar coronaviruset i våra verksamheter. Vi uppdaterar och fyller på med frågor kontinuerligt. Klicka på plustecknet för att fälla ut svaret.

För frågor och svar inom ett visst område se frågor och svar för:

Allmänna frågor

Det är Västra Götalandsregionen som svarar på medicinska frågor. På deras webbplats finns information om läget på olika sjukhus i länet.

Aktuellt om covid-19 (Västra Götalandsregionen)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För att minska risken för smittspridning ska du stanna hemma och undvika att träffa andra om du känner dig sjuk. Detta gäller även om du bara känner dig lite sjuk.

Var extra uppmärksam om du har symtom som hosta, feber, andningsbesvär, snuva, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk och/eller illamående.

Vi arbetar kontinuerligt med att samordna och sprida relevant information. Information skickas också ut direkt från verksamheter till de som är berörda. Till exempel brukare på omsorgsboenden, föräldrar med barn i skolor och förskolor.

Så snart det finns ny information publiceras detta här på vår webbplats. Här hittar du också länkar till andra myndigheter som hanterar coronaviruset i vår region.

Borås Stads inriktning hittills är att det vi kommunicerar ska vara på så enkel svenska som möjligt. Just nu fattas beslut väldigt fort och vi ser en risk i att information som vi skickar till översättning är inaktuell när vi får tillbaka den.

Sedan den 17 mars informerar stadsdelsvärdar och Mobile Info Center muntligt på de stora invandrarspråken på flera kommunala bostadsområden. Extra satsningar har gjorts speciellt på Norrby och Hässleholmen.

Vi är öppna för att beslutet om enkel svenska kan komma att ändras. Vi vet att behovet av information på fler språk finns och vi ser över hur vi ska lösa det på bästa och mest effektiva sätt.

Information om coronaviruset finns tillgänglig på lättläst svenska på vår webbplats.

Om coronaviruset på lättläst svenska

Borås Stad har en stöd- och hjälplinje för de som känner sig ensamma eller behöver en hjälpande hand med vardagssysslor, som lättare inköp av mat och mediciner tillfälligt, under coronatider.

Du når stödlinjen på telefon: 0734-32 79 91

Öppettider

  • Måndag–fredag 8.00-20.00
  • Lördag 8.00-12.00

Norrby IF erbjuder i samarbete med en av de större livsmedelsbutikerna i staden en hjälpande hand för dem som inte har möjlighet att lämna sina hem. A-lagsspelare och P19-spelare står redo att rycka ut och hjälpa till med att handla. Skriv en handlingslista och ring och lämna den på 0705-37 52 73. Betalning sker mot faktura av varornas kostnad.

Borås Stad arbetar just nu med planering av frågan om vilka yrken med samhällsviktiga funktioner som ska prioriteras. Om det blir aktuellt så kommer mer information om detta att publiceras på boras.se.

För frågor och svar inom ett visst område se frågor och svar för:

Senast ändrad: 2020-03-27 16.56

Ändrad av:

Dela sidan: Frågor och svar om coronaviruset

g q n C