Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Förskolor och skolor håller öppet som vanligt

Stadens förskolor och skolor håller öppet som vanligt och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens information till skola och förskola om den nya sjukdomen covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn i förskolan

Barn som är sjuka ska hållas hemma. Barn som inte uppvisar några symptom kan delta i ordinarie verksamhet. Detta gäller oavsett om de vistats i riskområden eller inte. Vårdnadshavare med barn i förskola som misstänker att de själva är smittade av covid-19-virus bör hålla barn hemma för att begränsa eventuell smittspridning.

Elever i grundskolan

Alla elever som går i grundskolan har skolplikt och förväntas därför vara i skolan. Ett giltigt skäl för att inte gå till skolan är om en elev har blivit sjuk eller om eleven (t.ex. via smittspårning som sker via myndighet) bedömts vara i riskzonen för smitta efter kontakt med en infekterad individ och därför fått instruktion om hemkarantän av Folkhälsomyndigheten.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elever i gymnasieskola och vuxenutbildningen

Undervisning i gymnasieskola, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningen bedrivs enligt normala rutiner.

Ring 1177

Om ni rest i något av de drabbade länderna och du eller ditt barn har symptom som hosta, andningssvårigheter och feber, ring 1177 för att få vägledning. Tänk också på att följa rekommendationerna att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk.

Ikon som representerar Corona-viruset

Senast ändrad: 2020-03-27 12.13

Ändrad av:

Dela sidan: Förskolor och skolor håller öppet som vanligt

g q n C