Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hemtjänsten fungerar som vanligt

Hemtjänsten i Borås Stad fungerar som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer.

Folkhälsomyndighetens information om coronavirus, som orsakar sjukdomen covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anhöriga och vänner

Våra äldre är en riskgrupp som riskerar att bli allvarligt sjuka om de smittas av coronavirus. Därför bör du som anhörig/vän vara noga med att du är helt frisk om du besöker äldre släktingar och vänner eller om du själv väljer att utföra en del av de insatser som hemtjänsten normalt sett gör.

Medarbetare

Medarbetare i hemtjänsten som har feber, hosta eller luftvägssyndrom ska inte arbeta. De som är friska arbetar som vanligt med vård- och omsorgsinsatser.

Medarbetarna har tydliga instruktioner om att följa hygienrutiner och de får löpande information om vad som händer när det gäller spridning av coronaviruset och hur det påverkar det arbete de utför.

Ring 1177

Om du har rest i något av de drabbade länderna och har symptom som hosta, andningssvårigheter och feber, ring 1177 för att få vägledning. Tänk också på att följa rekommendationerna att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hemtjänsten fungerar som vanligt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol