Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Corona: omsorg och stöd

Här finns samlad information om hur Borås Stad hanterar coronaviruset inom omsorg och stöd. Via länkarna nedan hittar du snabbt svar på dina frågor och får också information om stängda verksamheter och verksamheter med besöksrestriktioner.

Påverkade verksamheter

Här följer beskrivning av vilka anpassningar som gjorts i verksamheter inom omsorg och stöd:

Äldreomsorg | Funktionshinderverksamhet | Färdtjänst |Borås Etableringscenter | Ekonomiskt bistånd

Äldreomsorg

Besök

Alla besök på vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter måste förbokas. Antalet besök begränsas. Enheten avgör hur många som kan komma åt gången, för att alla ska kunna hålla minst en armlängds avstånd vid besöket. Läs mer om hur det fungerar när besöksförbudet avslutas.

Fixartjänst arbetar bara utomhus

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset utför Fixartjänst inga uppdrag inomhus tillsvidare. Det finns fortsatt möjlighet att få hjälp med hämtning av källsorterad hushållsavfall, om det ställs utanför bostaden. Fixartjänst utomhustjänster fungerar alltså som vanligt.

Fixartjänst

Mötesplatser för seniorer

Borås Stads öppna mötesplatser för seniorer håller stängt. Det genomförs en rad aktiviteter utomhus och digitalt. Läs mer om hur det går till.

Restauranger i anslutning till vård- och omsorgsboenden

Borås Stads restauranger som ligger i anslutning till vård- och omsorgsboenden, trygghetsboenden och seniorboenden håller stängt för att minska risken för att sprida coronavirus. Detta gäller följande restauranger:

  • Blombacka
  • Dalhem i Dalsjöfors
  • Duvan
  • Fagersro i Viskafors
  • Kypegläntan
  • Sanderöd i Sandared
  • Sjöboklint
  • Skogslid i Fristad
  • Svärdfästet
  • Våglängdsgatan

Den som ändå vill njuta av restaurangernas utbud har möjlighet att köpa med sig en matlåda hem istället för att äta på plats i restaurangen.

Många restauranger i Borås erbjuder take away och hemleverans av färdiga matportioner. På Borås Citys webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se vilka möjligheter som finns.

Funktionshinderverksamhet

Undvik besök på boenden inom funktionshinderområdet

Sociala omsorgsförvaltningen avråder från besök på boenden där personer med funktionsnedsättningar bor. Detta för att skydda brukare som kan löpa större risk att drabbas allvarligt om de blir sjuka. Avrådan gäller tills vidare. Besökare till brukare med palliativ vård är undantagna.

Anpassningar inom daglig verksamhet för att förhindra smittspridning

Flera anpassningar är gjorda inom daglig verksamhet för att minska risk för smittspridning. Bland annat ändringar i utbud av aktiviteter, deltagarnas arbetstider och nya rutiner kring måltider och städning. Alla verksamheter har olika förutsättningar och därför har varje verksamhet sett över och gjort de anpassningar som är lämpliga för dem.

Träffpunkt Simonsland

Träffpunkt Simonsland har stängt tills vidare.

Stödlinjen på Träffpunkt Simonsland är öppen på vardagar kl. 08.00-16.00. Telefonnummer: 0734-32 79 91.

Färdtjänst

Färdtjänstenheten beslutat att låta alla kunder åka ensamma i färdtjänstbilarna framöver, ingen samåkning kommer alltså ske. Detta innebär att du inte kan boka resor via internet eftersom e-tjänsten automatiskt placerar flera kunder i samma bil om så är möjligt.

Bokning av resor sker istället via vår beställningscentral på telefon: 033-35 50 50

För dig som har färdtjänst

Borås Etableringscenter

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset tar Borås Etableringscenter endast emot telefonsamtal. Ring kommunens växel 033-35 70 00, och be att få prata med din flyktingsamordnare.

Telefontid
Måndag-torsdag: 10.00-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00)
Fredag: 10.00-15.00 (lunchstängt 12.00-13.00)

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset tar Försörjningsenheten endast emot skriftliga ansökningar. Du lämnar din ansökan i postlådan utanför väntrummet på Försörjningsenheten, Bryggargatan 15 plan 4. Vid övriga frågor kontakta din socialsekreterare.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Corona: omsorg och stöd

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol