Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Frågor och svar för uppleva och göra

Här finns frågor och svar om hur vi hanterar coronaviruset inom området fritid och kultur. Vi uppdaterar och fyller på med frågor kontinuerligt. Klicka på plustecknet för att fälla ut svaret.

Se även Frågor och svar om coronaviruset

Kulturevenemang

Biljettkassan har begränsad tillgänglighet på telefon.

Telefon: 033-35 35 35
E-post: receptionen.kulturhuset@boras.se

Lördagsbarnsaktiviteter som Knacka På, föreställningarna "Gropen", "Det var det fräckaste!" och "Feeri" samt lördagsateljén på Borås Konstmuseum är tillsvidare inställda.

Borås Stadsteater har ställt in föreställningarna för säsongen. I vanliga fall är det alltid fri sittning i lokalen Lilla scenen och vid behov även i lokalen Stora scenen.

Tisdagar på Kulturhuset kommer att sända kommande föreläsningar digitalt via Facebook. I vanliga fall är det alltid fri sittning i lokalen så att du kan själv välja var du vill sitta. Lokalen är rymlig och luftig med stolar utplacerade som kan flyttas.

Borås Bio Röda Kvarn har alltid fri sittning i lokalen så du och ditt sällskap kan själv välja var ni vill sitta. Lokalen är rymlig och har en kapacitet på 252 platser där du kan välja var du vill sitta. Vi har begränsat antal biljetter som säljs till 8 platser och följer rekommendationerna.

Biblioteken

Biblioteken erbjuder från och med 4 januari åter take away-lån. Läs mer om öppettider och arrangemanglänk till annan webbplats.

Borås Stadsteater

Ja, det går oftast bra under föreställningsperioden, men kan komma att ändra sig. Vi ber dig läsa på webbplatsen eller kontakta biljettkassan på 033-35 35 35 för mer information.

Borås Bio Röda Kvarn

Ja, vi erbjuder återlösning av biljetter men detta måste göras på plats i kassan på Röda Kvarn och innan föreställningen startat. Du (eller någon du känner) tar med biljetten med streckkod alternativt bokningsnummer. Kassan är öppen i 30 minuter innan föreställningen startar vid samtliga av biografens visningstillfällen. Observera att biljetter till "Live på bio"-föreställningar ej återlöses i annat fall än att visningen ställs in av oss eller arrangören.

Grundskoleförvaltningen har beslutat att ställa in alla offentliga besök och dessutom har regeringen beslutat att gymnasieundervisning och Komvux skall bedrivas på distans, vilket i praktiken innebär att skolbiovisningarna är inställda. Vad gäller privata skolor och förskolor har vi beredskap att genomföra bokade visningar som planerat, men om någon skola avser att genomföra sitt planerade besök måste detta först bekräftas av aktuell skola.

Badhusen

Våra simhallar är stängda för allmänheten tills vidare.

Vi kommer inte att betala tillbaka pengar. Det som kan bli aktuellt om läget förändras är att man fryser korten. Så länge vi håller alla anläggningar öppna så fryser vi inga kort.

Undantag görs för personer i riskgruppen med läkarintyg, de kan få frysa sina kort redan nu. De behöver inte belasta sjukvården med sjukintyg nu, det kan vi korrigera i efterhand. Vi förlänger då datumen på deras årskort.

Vi undersöker om vi kan stoppa enstaka utskick med fakturor för dem med sjukintyg som använder autogiro. Vi kommer att lösa även autogiro men har i dag inte exakt svar på hur.

Mötesplatser och träffpunkter

Ja, Träffpunkt Simonland är stängt tills vidare.

Du kan vända dig till Stödlinjen för samtalsstöd och frågor om praktisk hjälp

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Frågor och svar för uppleva och göra

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol