Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Frågor och svar för uppleva och göra

Här finns frågor och svar om hur vi hanterar coronaviruset inom området fritid och kultur. Vi uppdaterar och fyller på med frågor kontinuerligt. Klicka på plustecknet för att fälla ut svaret.

Se även Frågor och svar om coronaviruset

Kulturevenemang

Ja, biljettkassan är öppen som vanligt och du är välkommen med frågor eller biljettköp.

Öppettider
Måndag - fredag 12-18
Lördag - söndag 12-16

Telefon: 033-35 35 35
E-post: receptionen.kulturhuset@boras.se

Lördagsbarnsaktiviteter som Knacka På, föreställningarna "Gropen", "Det var det fräckaste!" och "Feeri" samt lördagsateljén på Borås Konstmuseum är tillsvidare inställda.

Borås Stadsteater har ställt in föreställningarna för säsongen. I vanliga fall är det alltid fri sittning i lokalen Lilla scenen och vid behov även i lokalen Stora scenen.

Tisdagar på Kulturhuset kommer att sända kommande föreläsningar digitalt via Facebook. I vanliga fall är det alltid fri sittning i lokalen så att du kan själv välja var du vill sitta. Lokalen är rymlig och luftig med stolar utplacerade som kan flyttas.

Borås Bio Röda Kvarn har alltid fri sittning i lokalen så du och ditt sällskap kan själv välja var ni vill sitta. Lokalen är rymlig och har en kapacitet på 252 platser där du kan välja var du vill sitta. Vi har begränsat antal biljetter som säljs till 8 platser och följer rekommendationerna.

Biblioteken

Biblioteken håller öppet, men vissa avvikelser från ordinarie öppettider kan förekomma. Läs mer om öppettider och arrangemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När det gäller öppethållande för enskilda bibliotek stäms detta av dagligen vilken kan göra att bibliotekens öppettider varierar från dag till dag.

För att biblioteken ska kunna hålla öppet med personal är evenemangen inställda till och med 30 april. Det gäller alla former av arrangemang och aktiviteter, allt från sångstunder till språkcaféer.

Samtliga bibliotek i Borås erbjuder take away-lån till låntagare. Du reserverar dina titlar som vanligt men istället för att besöka biblioteket och hämta upp dina reservationer så levererar bibliotekarierna din beställning till dig vid bibliotekslokalernas huvudentréer.

Borås Stadsteater

Ja, det går oftast bra under föreställningsperioden, men kan komma att ändra sig. Vi ber dig läsa på webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta biljettkassan på 033-35 35 35 för mer information.

Borås Bio Röda Kvarn

Ja, vi erbjuder återlösning av biljetter men detta måste göras på plats i kassan på Röda Kvarn och innan föreställningen startat. Du (eller någon du känner) tar med biljetten med streckkod alternativt bokningsnummer. Kassan är öppen i 30 minuter innan föreställningen startar vid samtliga av biografens visningstillfällen. Observera att biljetter till "Live på bio"-föreställningar ej återlöses i annat fall än att visningen ställs in av oss eller arrangören.

Grundskoleförvaltningen har beslutat att ställa in alla offentliga besök och dessutom har regeringen beslutat att gymnasieundervisning och Komvux skall bedrivas på distans, vilket i praktiken innebär att skolbiovisningarna är inställda. Vad gäller privata skolor och förskolor har vi beredskap att genomföra bokade visningar som planerat, men om någon skola avser att genomföra sitt planerade besök måste detta först bekräftas av aktuell skola.

Badhusen

Det kan vi inte svara på i dagsläget. Så länge vi inte får andra direktiv och vi har personal att bemanna våra anläggningar med så håller vi öppet.

Vissa gruppaktiviteter kan dock behöva ställas på grund av personalbrist.

Vi kommer inte att betala tillbaka pengar. Det som kan bli aktuellt om läget förändras är att man fryser korten. Så länge vi håller alla anläggningar öppna så fryser vi inga kort.

Undantag görs för personer i riskgruppen med läkarintyg, de kan få frysa sina kort redan nu. De behöver inte belasta sjukvården med sjukintyg nu, det kan vi korrigera i efterhand. Vi förlänger då datumen på deras årskort.

Vi undersöker om vi kan stoppa enstaka utskick med fakturor för dem med sjukintyg som använder autogiro. Vi kommer att lösa även autogiro men har i dag inte exakt svar på hur.

Mötesplatser och träffpunkter

Träffpunkt Simonsland har pausat alla egna aktiviteter. De aktiviteter som blir drabbade är:

  • Teknikcafé tisdagar
  • Bio på onsdagar
  • Resor tisdagar och torsdagar
  • Underhållningen på fredagar
  • Alla frivilligaktiviteter

Café Festligheten är stängd.
Öppettiderna på Café Simon är begränsade till 9.30-14.00.


Senast ändrad: 2020-11-26 11.50

Ändrad av:

Dela sidan: Frågor och svar för uppleva och göra

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol