Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

CSR Västsverige

Vill du ha stöttning i ditt hållbarhetsarbete? Till hjälp finns Sveriges största sektoröverskridande nätverk för hållbarhetsfrågor, CSR Västsverige.

CSR Västsverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om CSR – corporate social responsibility

CSR innebär att aktivt bidra till en hållbar utveckling genom att som verksamhet förstå och ta ansvar för sin påverkan på samhälle, miljö och människa. Ett strategiskt hållbarhetsarbete stärker förmågan att identifiera och förhindra eventuell skadlig inverkan men framförallt, skapar värdeskapande möjligheter för den egna verksamheten och samhället i stort. Hållbarhetsfrågorna omfattar hela verksamheten och inbegriper allt ifrån miljö och mänskliga rättigheter till anställningsförhållanden och etiska frågor som antikorruption.

Allt eftersom omvärlden förändras och vi står inför allt större utmaningar som klimatförändringar, resursbrist och sociala orättvisor har vårt ansvar som företag bara ökat. Förväntningarna och kraven från kunder, medarbetare och andra intressenter på ansvarstagande blir allt högre. 2017 trädde en ny lag i kraft i Sverige som betyder att större företag måste redovisa sin påverkan även vad gäller vissa hållbarhetsparametrar.

Genom kompetensutveckling, inspiration och ett nätverk för erfarenhetsutbyten hjälper den icke-vinstdrivande föreningen CSR Västsverige verksamheter att utveckla ett strategiskt hållbarhetsarbete, där affärsnytta och samhällsnytta går hand i hand.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: CSR Västsverige

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En flygbild över Pulsenområdet i Borås.

  Publicerad den

  Tyck till om Pulsenområdet

  Det pulserar i Pulsenområdet! Det ska byggas bostäder, kontor och mötesplatser och inte minst ska den stora gröna Viskans park gå rakt igenom området. Men innan vi sätter spaden i marken vill vi veta ...
 • Skiss över Borås nya torg vid Västerbrogatan. 

  Publicerad den

  Se så fint Borås nya torg kommer bli!

  För tillfället är området vid gamla Postenhuset en byggarbetsplats. Men håll ut, här växer nämligen ett helt nytt torg fram, granne med Viskan, dränkt i härlig kvällssol och med utsikt över den vackra...


 • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
Ikon: Kalender

Kalender