Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

100-årsjubilerande Högbergs Rör ser ljust på framtiden

Artikeln publicerades:

I början av året tog Robin Högberg över som vd i Högbergs Rör i Borås efter sin far Lars. Robin prisar företagsklimatet i Borås och skönjer en positiv framtid för sitt företag i en bransch där bra relationer är A och O för att lyckas.

Robin representerar den femte generationen som nu tar över ledarskapet i det familjeägda VVS-företaget som i dag har ett 70-tal medarbetare. Han har jobbat i företaget sedan 2009 och var anbuds- och inköpsansvarig innan han blev vd. Så här summerar Robin den första tiden i sin nya roll:

– Det känns väldigt inspirerande och spännande. Det är en omställning från att ha fokuserat mycket på detaljer till att inta ett helikopterperspektiv och jobba strategiskt.

Robin uppskattar den starka entreprenörsandan och det goda företags-klimatet som råder i Borås. Inte minns inom VVS-branschen. Här ”slåss” alla med respekt och på lika villkor mot sina konkurrenter, menar han.

Starka relationer är i mångt och mycket nyckeln till företagets långa och framgångsrika historia.

– Min farfar brukar säga att vi inte jobbar i rörbranschen utan i relationsbranschen. För oss är det viktigt att verkligen lära känna byggare och kunder och hjälpa dem över lång tid.

Högbergs Rör har sakteliga börjat att känna av lågkonjunkturen. Det är fler som tävlar om färre jobb, framför allt på byggsidan.

Framtidsutsikterna är dock fortsatt goda. Högbergs Rör är fullbelagda fram till sommaren och även resten av årets ser bra ut. Ett stort installationsjobb som kommer hålla dem sysselsatta i flera år framöver är en 45 000 kvadratmeter stor om- och tillbyggnad på Götaplatsen i centrala Göteborg. Där ska Skanska, Akademiska Hus och Göteborgs universitet bygga ”Konstnärliga” – ett nytt center för konstnärliga utbildningar.

Bo Högberg, Hans Jepson, Robin Högberg och Lars Högberg, VD och tidigare VD samt styrelseordförande, sitter bredvid varandra.

Från vänster: Bo Högberg, Hans Jepson (styrelseordförande), Robin Högberg och Lars Högberg

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-03-22] 100-årsjubilerande Högbergs Rör ser ljust på framtiden

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol