Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bakar pizza världen över

Artikeln publicerades:

Oavsett i vilken del av världen du beställer en pizza, är chanserna stora att pizzan är bakad i en ugn från Borås. PizzaMaster på Viared har vuxit snabbt de senaste åren och finns idag i över 140 länder. VD Christer Andersson berättar om vägen från att vara lokala till att bli globala.

När vi träffar Christer är han just hemkommen från Florida. 2019 har börjat hektiskt för Christer, där olika mässor och distributörsbesök tagit honom till allt från Seoul och Tokyo till Los Angeles och Bologna. Det är också talande för hur Pizzamasters marknad ser ut idag.

– Vi finns i alla världsdelar förutom Antarktis, men vi jobbar på att komma in där också, säger Christer och ler.

PizzaMaster startade i Borås 1992 och har haft en snabb utväxling framför allt de senaste 10 åren. Idag har man förutom huvudkontoret på Viared i Borås också verksamhet i Milano, Mumbai och Seoul samt ett 60-tal distributörer världen över.

Den växande marknadsandelen globalt tror Christer dels beror på att restaurangbranschen är en rörlig bransch där man automatiskt får kontakter på nya ställen när folk flyttar på sig, dels att man på PizzaMaster varit duktiga på att anpassa sig till de olika marknaderna och deras behov.

– Något vi är oerhört duktiga på är att vi har en djup förståelse för hur man bakar en riktigt bra pizza, och hur pizzakulturen skiljer sig åt på olika platser. Det har gett oss ett gott rykte bland flera av de främsta pizzeriorna i världen. Vi lägger också mycket tid och energi på logistik, produktstruktur, service och utbildning av återförsäljare. När man levererar globalt måste allting bli rätt från början. Levererar vi en pizzaugn till exempelvis Angola så är det inte bara att ta bilen och åka dit om något strular. Det är nog de delarna som varit mest utmanande och som tagit längst tid, men nu tycker jag att det har fallit på plats.

Idag är PizzaMaster bland de största på marknaden, men målet är att bli allra störst. Något Christer håller extra högt är att man är en av de större leverantörerna av pizzaugnar i Italien.

– När vi först sa att vi skulle försöka ta oss in på den italienska marknaden skakade folk bara på huvudet och sa ”glöm det” – men det gick. Men så är ju vi boråsare kända för vår företagsamhet också!

Pizzamaster Christer

Visste du att...

Pizzamaster startade 1992 och producerar idag pizzaugnar för en global marknad. Huvudkontor i Borås med 30 anställda, samt verksamhet i Milano, Mumbai och Seoul.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-24] Bakar pizza världen över

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol