Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås City - ”Fokus på framtidens stadskärna”

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hur kommer stadskärnan se ut i framtiden? Det är en fråga som Cityledare Caroline Wallin tillsammans med kollegan Moa Lohne och etableringskonsulten Pi Johansson lägger fokus på under 2020.

Precis som i Knalleland så fick även Borås City nytillskott under 2019. Caroline Wallin axlar nu rollen som Cityledare, där hon jobbar med projektledare Moa Lohne. Borås City ägs av butikerna och Centrumfastighetsägarna i Borås. Uppdraget för Caroline och Moa är att verka för en levande stadskärna och attrahera boråsarna till stan.

Inför 2020 påbörjades ett större projekt där Caroline tillsammans med etableringskonsulten Pi Johansson utreder hur framtidens stadskärna ska se ut. Initiativet är ett samverkansprojekt som drivs av Borås Stad, Centrumfastigheter i Borås, Borås City och Fastighetsägarna.

– Just nu arbetar vi med kartläggning av dagsläge och trender. Vi tittar på hur olika branscher utvecklas, hur konsumenternas beteenden ser ut och vilka nya koncept som dyker upp. Under nästa år gör vi en prioritering över vilka frågor som är viktigast för Borås och hur vi ska jobba vidare med dem under kommande åren, berättar Pi.

Under 2020 ska Caroline och Moa även satsa på att öka den digitala närvaron. De vill också bli ännu bättre på att nå ut med de många event som genomförs för att kunna locka ännu fler människor till stan och skapa goda förutsättningar för handlarna. Precis som i andra stadskärnor märker man av det förändrade konsumtionsmönstret och under 2019 såg man en något fortsatt nedgång i detaljhandeln, medan service och dagligvaruhandel ökade.

– För att bibehålla en levande statskärna är det viktigt att vi får boråsarna att konsumera lokalt och det gör vi genom att ha flera attraktiva besöksanledningar till staden, säger Caroline.

Moa, Caroline och Pi från Borås City
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-12-17] Borås City - ”Fokus på framtidens stadskärna”

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol