Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad är en del av Googles digitala satsning 2021

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Efter ett år av utmaningar för småföretagare har många ställt om till en digital verksamhet. För att hjälpa företagare i sin digitala resa arrangerar Google kostnadsfria föreläsningar där Borås Stad är utvald som huvudvärd i detta samverkansprojekt.

Google Digitalakademin #försverige är ett rikstäckande utbildningsinitiativ som hjälper små och medelstora företag att digitalisera sina företag. Initiativet drivs av Google Digitalakademin, men samarbetar med lokala aktörer i respektive län. 21 000 företag i 21 län ska kunna ta del av digitala föreläsningar där syftet är att öka den digitala kunskapen hos entreprenörer. I Västra Götalands län är Borås Stad huvudvärd för arrangemanget.

– Själva satsningen pågår under hela året, men vi är tillsammans med våra samarbetspartners huvudvärdar i detta samverkansprojekt som pågår lokalt under juni månad, säger Anna Matsson, Etableringsansvarig och digital näringslivsutvecklare på Borås Stad.

Alla län har olika fokus på sina föreläsningar och i Västra Götaland blir det bland annat ett kvinnligt fokus.

– Vi vill lyfta möjligheten för kvinnliga entreprenörer att tillgodose sig den digitala kunskapen och därför kommer vi att lägga ett större fokus på att nå dem, säger Anna Mattsson.

Dessutom arbetar Borås Stad på att kunna erbjuda kurserna även på arabiska och somaliska.

– Det finns redan en stor entrepenörsanda i regionen och nu vill vi inte bara förvalta den andan utan också ge möjlighet för den att växa ännu mer. Vi vill att alla ska kunna ta del av föreläsningarna så att de digitala kunskaperna stärks ännu mer i vår region säger Anna Mattson.

Sara Övreby, Samhällspolitiskchef på Google belyser vikten av att kunna använda de digitala verktygen som finns för att ge sin karriär en skjuts eller utveckla sitt företags verksamhet.

– Väldigt många i Västra Götaland har drabbats hårt av de ekonomiska svårigheterna i covidkrisens spår, inte minst inom handeln och besöksnäringen. Borås Stad är jätteengagerade i vårt gemensamma arbete för att vässa allmänhetens och småföretagens kompetens på det digitala området. Borås Stad arbetar aktivt med att utveckla staden digitalt vilket gör att det känns extra roligt att samarbeta.

Google Digitalakademin #försverige pågår under hela året, men de lokala föreläsningarna genomförs under juni. Samtliga föreläsningar är kostnadsfria och du kan ta del av hela kursutbudet på digitillvaxt.se.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-11] Borås Stad är en del av Googles digitala satsning 2021

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol