Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Coronatider

Artikeln publicerades:

Ja, mycket har förändrats sedan jag skrev ledaren till Företagsamt förra gången för 3 månader sedan. Hur skriver man då en ledare om vad som är aktuellt när vi alla undrar – vad hände? och måtte livet bli som vanligt igen så fort som bara möjligt.

Det som är aktuellt idag är inaktuellt i morgon och när ledaren når dig så har säkert en massa nytt hänt som jag idag inte vet eller ens kan överblicka. Aldrig någonsin har väl allt gått så fort och samtidigt så långsamt.

För vår del, här på Näringslivsenheten, präglas nu livet av företagsakut, nya stödpaket och olika insatser för det lokala näringslivet, underlag för beslut av kommunala åtgärder, att på olika sätt delta i krisarbetet, hjälpa företag att ställa om och rida ut krisen. Stora och utmanande uppgifter där vi tillsammans med alla er i näringslivet visar på handlingskraft och entreprenörskap. Många företag har det idag kämpigt medan det för andra bara minskat lite grann. För ytterligare några så går affärerna faktiskt lite bättre. Som företagare är du van att varje dag möta utmaningar, problem som måste lösas och hanteras och ofta går du stärkt ur händelsen. Det måste vi tro även i det här fallet, även om det ibland säkert kan kännas svårt att räcka till.

Det är våra entreprenörer som skapar lösningarna och varje dag kan vi glädjas åt hur företag, föreningar, organisationer och det offentliga hjälps åt att bekämpa den osynliga fienden. Tillsammans kommer vi på bra lösningar som ger hopp, både i det lilla, för den enskilde som drabbats men också för företagaren som idag har svårt att se framtiden. Jag är övertygad om att vi på olika sätt kommer att gå stärkta även ur det här och att den nya framtiden kommer att skapa möjligheter för företagandet, utifrån allt det vi lärt av alla misstag vi gjort innan krisen. Sårbarheten i samhället, bristen på lokal produktion, bristen av olika beredskapslager, insikten av robusta lösningar som klarar framtida kriser m.m.

I det här numret vill vi visa på några nya idéer och lösningar som kommit fram i krisens spår, lösningar som ger hopp och framtidstro. Några spirande frön av entreprenörskap.

Tillsammans tar vi oss ur det här

Anders Glemfelt
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-18] Coronatider

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol