Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Creative Cluster inspirerar till samarbeten och affärer

Artikeln publicerades:

Träffar inom nätverket Creative Cluster har bidragit till att många företag i Sjuhärad har utvecklat sina verksamheter i form av samarbeten med och affärer mellan varandra.

Creative Cluster drivs av Pia Andersson och Ingrid Nyman på Borås Stad Näringsliv. Medlemmarna i klustret består av företag med kulturskapande eller kreativa processer som affärsidé eller råvara. Hit räknas även företag som bygger vidare på andras skapande genom exempelvis distribution och handel samt de som utvecklar digitala tjänster med kulturellt innehåll.

Alla aktiviteter inom Creative Cluster syftar till att stimulera nätverkande och utökad affärsverksamhet.

– Det handlar om allt ifrån att hitta symbios mellan företag till att köpa produkter och tjänster från varandra, summerar Ingrid Nyman.

Creative Cluster bjuder in till drygt 35 träffar per år. Bland annat i form av lättsamt after work-mingel med paneldebatter om aktuella ämnen. Dessa träffar genomförs tillsammans med E-handelsstaden och Marketplace Borås. Det är även vanligt med utbildningar inom vitt skilda ämnen. Allt från omfattande utbildningar inom innovation, digitalisering och affärsutveckling till kortare, praktiska kurser om hur du till exempel driver ett Instagramkonto.

Nytt för i år är co-workingträffar på olika ställen i Sjuhärad. 15 företagare bjuds in till varje tillfälle. Efter en inledande föreläsning har företagarna möjlighet att gå ihop i grupper för att diskutera och försöka lösa gemensamma utmaningar.

121 företag är i dag med i Creative Cluster. Pia Andersson och Ingrid Nyman välkomnar fler att ansluta sig. De brinner för att fortsätta sprida inspiration och kunskap. Helt enkelt att ge medlemsföretagen verktygen som hjälper dem att bli ännu vassare företagare.

– Det finns en uppsjö av olika aktiviteter inom Creative Cluster så alla kan hitta något som intresserar och passar just dem, hälsar Pia och Ingrid till företagen i Sjuhärad.

Vill du gå med i Creative Cluster?

Gå till creativecluster.se/medlemskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att läsa mer!

Flera personer som står och sitter ner och minglar
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-06] Creative Cluster inspirerar till samarbeten och affärer

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol