Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

De blev årets butiker!

Artikeln publicerades:

Vinnarna prisades digitalt under årets upplaga av Din Bästa Sida.

Tävlingen arrangeras av Borås Tidning, Borås Stad, Borås City och Knalleland tillsammans med fastighetsägarna och hyllar både lokala aktörer och större kedjor. Vinnarna utses genom nominering, juryröster, mystery shoppers och mystery eaters, men framför allt genom kundernas röster. Vinnarna prisas årligen under Din Bästa Sida-galan på Åhaga, men i år blev det en digital variant där tre aktörer inom fem kategorier nominerades.

Årets butik blev Vildland och Erika Andersson tror det beror på flera faktorer.

– Vi har skapat en butik som ska vara en upplevelse att besöka, du ska bli inspirerad och få den expertishjälp du behöver.

Vildland satsar på kvalité och kunskap och för dem är det viktigt att erbjuda hållbara produkter och tjänster av hög kvalité.

– Våra kunder kommer till oss för att de har ett intresse inom friluftsliv, behöver råd och hjälp att hitta rätt produkter och då måste de kunna lita på att vi ser kundens behov och erbjuder den produkt som är rätt för dem. Samtidigt har friluftsintresset ökat enormt och vi har fått en stor bredd av kunder, säger hon och tillägger att de är otroligt glada och tacksamma över vinsten.

– En av grundpelarna i vår verksamhet är att jobba hållbart och vi tror på produkter som håller länge, men också att de är producerade med hållbarhet i fokus. Vinsten i tävlingen är ett kvitto på att vår idé om att kvalité och kunskap före pris är långsiktigt rätt väg att gå.

Nytt för årets upplaga var kategorin Årets Café och vinnare blev Café Viskan i centrum.

– Det känns härligt att vinna, speciellt mitt i pandemin där allting har varit så stressigt och mörkt. Vinsten betyder väldigt mycket för oss och är ett bevis på hårt arbete, säger Nima Ramezankhani.

Årets restaurang blev Balthazar och de har länge hoppats på en vinst.

– Jag har väntat på att få vinna detta pris i fyra år och det har varit ett av mina delmål med Balthazar, säger Robin Andersson och tillägger att vinsten beror på att personalen är så fantastisk.

– Alla jobbar för varandra och vi vill alla åt samma håll där Balthazar är ”the perfect spot” i Borås med extra allt.

Vad betyder vinsten för er?

– Extremt mycket och är ett kvitto på att vi gör något bra och levererar en bra produkt till boråsarna.

I kategorin Årets dagligvaruhandel stod City Knalleland som vinnare och butikschefen Håkan Englund tror att det beror på den driftiga personalen.

– De är fantastiska och jobbar hårt med att tillfredsställa morgondagens kunder redan idag. Vi ska fortsätta att göra vad vi kan för att även framöver vara boråsarnas butik.

Har ni förändrat något under 2020 som ni tror bidragit till vinsten?

– Det har varit ett annorlunda år då vi varje dag behövt prioritera rätt för att varje dag kunna ha en så bra butik som möjligt.

Årets kedjebutik blev Rituals och butikschefen Gabriella Busetincan tror att kombinationen av hög service och passion är anledningen till att de vann.

– Vinsten känns otroligt bra och är ett kvitto på att vårt engagemang lönar sig. Vi har en fin kontakt med våra kunder och ger dem alltid bästa service. När en kund kommer till oss gör vi allt vi kan för att få dem att känna sig välkomna. Under 2020 behövde vi anpassa oss efter rådande omständigheter, men vi är snabba på att anpassa oss och planerar för många nyheter under våren.

Vinnare Årets butik 2021

  • Årets Café (ny): Café Viskan
  • Årets Butik: Vildland
  • Årets Restaurang: Balthazar
  • Årets Kedjebutik: Rituals
  • Åretks Dagligvaruhandel: City Knalleland
Bild på vinnarna i samtliga kategorier i Årets butik
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-16] De blev årets butiker!

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol