Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

De blev Årets Företagare i Borås

Artikeln publicerades:

Bruket i Wiared och WY Dansskola belönas för sitt entreprenörskap och driv med priserna Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare i Borås kommun.

Det var många nominerade och en ovanligt tuff konkurrens i år, berättar Helen Emanuelsson från organisationen Företagarna som delade ut priset på Näringslivdagarna 2023 (se separat artikel).

– Det fanns flera värdiga vinnare, men till slut var juryn ändå enig om vilka som skulle få utmärkelserna, berättar Helen Emanuelsson och tillägger:

– Det var härligt att se hur glada vinnarna blev!

Bruket i Wiared prisas för att man med stort mod, envishet och enastående entreprenörsanda på tre år har skapat en upplevelsedestination utöver det vanliga och som dessutom bidrar till att sätta Borås på kartan.

– Det är väldigt ärofyllt och roligt att det vi skapar uppmärksammas, säger Sandra Stefansson och Ann-Louise Håkansson som driver Bruket i Wiared.

Duon berättar att de nu jobbar mycket med den interna företagskulturen och att delegera ansvar till medarbetarna. Sandra och Ann-Louise har också massor av idéer för framtiden.

– Vårt största fokus är att göra vårt ställe lika levande året runt genom att bland annat kunna ta emot fler övernattningsgäster och större sällskap för olika event.

WY Dansskola får pris för sin verksamhet som genomsyras av sunda värderingar och en välkomnande attityd. Här finns alltifrån dansande tvååringar till vuxna som antingen dansar för skoj skull eller tävlar i dans. Två elever kom på 14:e plats på Disco-EM i Örebro i september.

Dansskolan drivs av Ylva Sved och Wilma Junger – som tömde sina sparkonton för att förverkliga sina drömmar för fem år sedan. De stolta pristagarna kan se tillbaka på en spikrak utveckling, vilket nyligen ”tvingade dem” att flytta till nya, större lokaler. Ylva och Wilma ägnar mycket tid åt att utbilda sina unga danslärare. Många av dem har sin första anställning på dansskolan.

– Som chefer vill vi ge dem en gedigen teoretisk och praktisk utbildning för att de ska få bästa möjliga förutsättningar för att lyckas.

De fyra vinnarna står på scen med blommor och diplom.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-12-06] De blev Årets Företagare i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol