Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

De gör kunderna redo för bröllop

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Bröllopsdagen är för många en av de största dagarna i livet. Omfattning och upplägg kan variera stort, men ett inslag som är gemensamt för de flesta är bröllopsklänningen. Det är där som Liselle brud- och festmode kommer in i bilden, i rollen att inspirera, guida och skapa en positiv upplevelse vid valet av klänning.

Det är en hemtrevlig känsla som möter den som stiger in på Liselle brud- och festmode i Fristad. Lokalen är ombonad med soffor, fåtöljer, kakelugn och dekorationer. Längs väggarna hänger klänningar i långa rader, i allt från rött, gult och rosa till blått och svart – och så givetvis vitt. Runt om i lokalen pryds väggarna av bröllopsbilder från olika tidsepoker.

– Där är mitt och min mans bröllopsfoto från 80-talet, säger Lena och pekar på ett av fotona på väggen.

– Och på den här väggen samlar vi bilder som våra kunder skickat till oss, säger Liselotte och visar på en annan vägg.

Mor och dotter Lena Andréhn och Liselotte Andréhn Thunblom driver tillsammans Liselle, och det som började som ett hobbyprojekt har idag vuxit till något betydligt större. Idén till verksamheten uppstod när Liselotte själv skulle gifta sig. Både hon och Lena upplevde att den service och guidning de sökte var svår att hitta och att det fanns stor förbättringspotential i branschen. När en lokal plötsligt blev ledig i Fristad hände saker snabbt, och samma dag hann de både titta på lokalen och skriva kontrakt. I januari 2018 slogs portarna upp till den nya butiken. Redan från första stund har Lena och Liselottes förväntningar överträffats och tre veckor efter öppning hade de sålt lika mycket som de beräknat sälja under hela 2018.

Förutom brudklänningar innefattar butiken ett stort utbud av bal- och festklänningar samt accessoarer. Provningarna sker i avslappnad miljö och för bröllopssällskap finns olika upplevelsepaket att addera till.

– Klänningsprovningen är för många det som kickar igång bröllopsförberedelserna på allvar och därför vill vi gärna göra något festligt av det. Det ska vara en rolig och trygg upplevelse, och vi finns hela tiden med och guidar. Vi är måna om att man ska känna sig sedd och omhändertagen och engagerar oss med hjärta och mycket personlighet, säger Lena.

Något som utmärker Liselle är även satsningen på att erbjuda klänningar i alla storlekar.

– Vi tycker det är en självklarhet att sortimentet faktiskt ska matcha hur verkligheten ser ut, att vi alla inte är stöpta i samma form. Det är också något vi får många positiva kommentarer kring och som lockat kunder från många delar av Sverige, säger Lena.

Framöver väntas såväl sortiment som öppettider att utökas.

– Vi kan fortfarande inte riktigt förstå att det här är på riktigt, att vi verkligen har vår egen butik, att det gått så mycket bättre än förväntat och att vi får vara med och dela en så stor upplevelse som ett bröllop med de vi möter. Det känns overkligt, säger Liselotte.

Liselotte Andréhn Thunblom driver Liselle brud- och festmode

Liselotte Andréhn Thunblom driver Liselle brud- och festmode tillsammans med mamma Lena Andréhn.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-17] De gör kunderna redo för bröllop

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol