Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

De ställde om produktionen i krisen

Artikeln publicerades:

Många företag har de senaste månaderna behövt förändra sina verksamheter för att hantera krisen. Ett sådant exempel är ACG Production, som i mars valde att ställa om och satsa på skyddsrockar till vården.

I ACG-gruppen finns sedan länge stor erfarenhet och kompetens kring textil produktion och automation. När orderingången på grund av Coronaviruset minskade drastiskt i flera av bolagen uppstod fråga kring hur man med hjälp av den kompetensen kunde vända utvecklingen.

– Det briserade egentligen i mitten på mars, då börsen föll och vi började se ekonomiska konsekvenser. Vi samlades och diskuterade vad vi kunde göra med befintliga erfarenheter och resurser. Samtidigt började det bli brist på flera produkter i sjukvården och vi landade i att skyddsrockar var den bästa lösningen för oss, berättar Jan Evertsson, VD för ACG-gruppen.

Efterfrågan var stor och avtal tecknades snart med flera svenska regioner och kommuner. Det som började som produktion i liten skala växte snabbt och efter fyra veckors produktion sysselsatte ACG Production 70 personer. I mitten av juni beräknas den siffran ha stigit till 120.

– Det blev en bra lösning för hela ACG-gruppen, då vi istället för att permittera eller varsla har kunnat flytta viss personal till ACG Production. På så sätt finns de kvar hos oss även när krisen är över, säger Jan.

Satsningen på skyddsrockar har gett mersmak och långtgående planer finns nu på att tillverka ytterligare produkter.

Bild från produktion med skyddsrockar
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-18] De ställde om produktionen i krisen

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol