Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fastighetsmarknadsdagen: arena för visioner och nya samarbeten

Artikeln publicerades:

Med en fastighetsmarknad i förändring är det viktigare än någonsin med dialog mellan kommunen och företagen. Det konstaterades när den årliga Fastighetsmarknadsdagen nyligen arrangerades i Borås. Stort fokus var på fortsatt digitalisering och hållbart byggande.

Fastighetsmarknadsdagen hölls den 30 maj på Borås Kongress och lockade som vanligt många aktörer inom fastighetsnäringen i kommunen. Anna Mattsson, digital näringslivsutvecklare och etableringsansvarig för industrimark, menar att det är ett viktigt evenemang.

– Vi gillar att samverka i Borås och Fastighetsmarknadsdagen är en viktig mötesplats för att diskutera visioner och skapa framtida samarbeten.

Arrangörerna för Fastighetsmarknadsdagen är Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News i samarbete med Borås Stad. De hade som vanligt satt ihop ett digert program som bjöd på en mix av presentationer och trendspaningar, analyser och inspiration. Exempelvis höll stadsarkitekten Richard Mattsson ett föredrag på temat ”Så här ska framtidens Borås se ut”.

– Marknaden håller ju på att förändras i snabb takt och fastighetsbranschen behöver nu ställa om. Borås stad har en viktig del i detta arbete genom att bland annat redovisa hur vi jobbar med att ta fram nya industriområden, säger Anna Mattsson.

Joakim Hedin, vd för logistikfastighetsbolaget Bockasjö, deltog likt tidigare år på Fastighetsmarknadsdagen. Han värdesätter evenemanget.

– Det är ett viktigt forum för att få information om vad som händer i Borås, vad kommunen gör för att skapa ny industrimark. Vi som aktörer inom fastighetsbranschen behöver helt enkelt veta hur spelplanen ser ut för att kunna agera därefter, säger Joakim Hedin.

Fastighetsbranschen står inför flera utmaningar. Fortsatt stigande räntor påskyndar behovet av nya lösningar för smartare och mer kostnadseffektivt byggande. Andra utvecklingsområden är digitalisering och hållbarhet som också var två programpunkter under Fastighetsmarknadsdagen.

– Digitaliseringen och miljöaspekten är alltid högt upp på agendan när vi uppför fastigheter. Våra hyresgäster installerar alltid någon form av automationslösning för effektiv hantering av varor. När det gäller hållbarhet är vår ambition att ha nollutsläpp på sikt och även bygga mer i trä. Vi kollar just nu till exempel på ett projekt där stommen är helt i trä, berättar Joakim Hedin.

Anna Mattsson summerar ännu en högintressant och värdefull Fastighetsdag. Hon gillar att få ”vara en fluga på väggen” och lyssna på alla tankar och visioner.

– Det är viktig input för oss på näringslivsenheten för att kunna hjälpa våra entreprenörer att förverkliga sina drömmar och skapa tillväxt i alla led.

Anna vill också passa på att tacka alla inom fastighetsbranschen i Borås för att de är så framåtlutade och positiva trots det pressande läget på marknaden.

– Borås Stad går in i ett skede där det sker mycket planering och har bjudit in företagen till dialog. Vi har som vanligt fått bra gensvar och det är vi tacksamma för. Det är så vi bygger tillväxt tillsammans.

Fotografi personer som står och minglar. Stort gulorange skynke i bakgrunden.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2023-06-20] Fastighetsmarknadsdagen: arena för visioner och nya samarbeten

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol