Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Good Goods - Eldrivna transporter i centrum

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Smartare, grönare och tystare transporter i Borås centrum. Det är målet för projektet Good Goods, som med små, smidiga eldrivna fordon ska sköta leveranser till och från stadskärnan.

Varje dag kör tunga fordon in i centrum med varor till butiker och restauranger. Det blir många lastbilar eftersom olika varor kommer med olika transporter. Det är där Good Goods kommer in i bilden. Först samordnas och packas varorna om i utkanten av stan, sedan får smidiga, miljövänliga fordon köra in i stadskärnan och leverera varorna till butikerna.

Good Goods är ett EU-finansierat projekt som drivs som ett samarbete mellan Borås Stad, Borås City, CiB (Centrumfastigheter i Borås), Interreg North Sea Region Surflogh (EU) och Västra Götalandsregionen. Transporterna sköts av Stures Åkeri och Borås Energi och Miljö.

Det första fordonet rullade ut inför julhandeln. Nu förbereds piloten för fler fordon och avfallsreturer. I april börjar Good Goods-fordonen kunna plocka med avfall som t.ex. wellpapp, plast och glaskärl från butiker och restauranger i centrum tillbaka till samlastningscentralen på Magasinsgatan.

– Det är ett smart upplägg och en lösning som vi tror att många av våra kunder kommer att gilla, exempelvis de som vill ha avfall hämtat oftare eller on demand, säger Jonas Holmberg, Marknadschef på Borås Energi och Miljö.

I nästa steg är ambitionen också att skala upp Good Goods med fler samarbetspartners, för att effektivisera och optimera transporterna ytterligare och skapa ett trivsammare centrum.

Transportör bär ut ett paket ur fordonet som används till Good Goods
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-25] Good Goods - Eldrivna transporter i centrum

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol