Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Här är årets butiker i Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hög service, stort mod, passion, lokalt och hållbart. Det är några av de styrkor som nämns i motiveringarna till årets butiker i Borås 2020. I februari korades vinnarna.

Årligen utses årets butiker i Borås, i tävlingen arrangerad av Borås Tidning, Borås Stad, Borås City och Knalleland i samarbete med Fastighetsägarna. Tävlingen hyllar såväl lokala aktörer som större kedjor och vinnarna utses genom nominering, juryröster, mystery shoppers och mystery eaters – men framför allt genom kundernas röster.

Vinnarna tillkännages och prisas varje år under Din Bästa Sida-galan på Åhaga. I varje kategori är tre aktörer nominerade och ingen av de nominerade vet på förhand vem som kommer ta hem segern. Det resulterar vanligen i såväl chock som stor glädjeyra när vinnarna väl presenteras, och så även hos årets pristagare. För tapas-restaurangen Räven och Rönnbären i Dalsjöfors, som startade för bara 2,5 år sedan, var det den allra första segern i tävlingen.

– Vi är oerhört glada och stolta. Redan första året efter att vi startat var vi nominerade, och sedan dess har vi kört järnet och det lönade sig. När vi startade restaurangen var det många som sa att vårt koncept inte skulle fungera på en så pass liten ort som Dalsjöfors, men vi har bevisat att gör man saker på rätt sätt så spelar det ingen roll var man finns. Vi hoppas att det kan inspirera andra till att också våga satsa på mindre orter, för det lyfter hela Boråsområdet, säger ägare Elias Abdel Ahad.

Också i kategorin Årets butik hyllas en lokal aktör med stor passion och stort mod. Veras har funnits i Borås i 12 år och återfinns numera centralt placerade på Västerlånggatan. Konceptet att erbjuda hållbart mode till hög kvalitet har varit detsamma sedan starten och är nu mer aktuellt än någonsin. Veras har nominerats till Årets butik fyra gången och det här är den andra vinsten.

– Det som känns extra roligt med tävlingen är att kunderna är med och röstar. Kunderna och den service vi ger dem är alltid vår högsta prioritet, så det här blir ett kvitto på att vi gör rätt, säger butiksägare Anette Skoglund.

Precis som Veras hyllas också Årets Kedjebutik och Årets dagligvaruhandel för sin service och sitt fokus på hållbarhet. För Clas Ohlson blev årets seger butikens tredje i kategorin Årets kedjebutik.

– Det känns helt fantastiskt. Vi lägger stort fokus på kundservice och mäter hur väl vi lyckas med hjälp av en digital platta i butiken där kunderna kan betygsätta oss och ge återkoppling. Svaren sammanställs till dagliga rapporter som vi analyserar och använder för att ständigt förbättra oss. Vinsten blir ett bevis på att kunder uppskattar det vi gör och ett bevis på vilken grym personal jag har. Efter vinsten firade vi stort med godis och ballonger till personal och kunder, berättar butikschef Junin Mansour.

Även hos Ica Maxi, vinnare i Årets dagligvaruhandel, firades det stort dagen efter prisutdelningen, med tårta till personal och kunder.

– Vi har två riktigt bra år bakom oss, tack vare duktiga medarbetare som kommer med nya idéer och ser till att vi hela tiden utvecklas och ligger i framkant, både vad gäller sortiment och kundbemötande. En sådan här utmärkelse blir en belöning för allt nedlagt arbete och gör det enklare att fortsätta jobba hårt och förbättras ännu mer, säger butikschef Jesper Hedell.

Vinnare Årets butik 2020

  • Årets butik: Veras
  • Årets kedjebutik: Clas Ohlson
  • Årets restaurang: Räven & Rönbären
  • Årets dagligvaruhandel: Ica Maxi
Alla vinnarna i Årets butik vid prisutdelning på scen
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-03-25] Här är årets butiker i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol