Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ledare

Artikeln publicerades:

I oktober genomförde vi årets näringslivsdag under temat Drivkraft. Det blev en härlig dag där vi kunde manifestera Borås näringsliv med fantastiska föreläsare, nätverkande och samverkande. Ca 700 personer deltog och efter pandemiåren kändes det bra att kunna mötas fysiskt igen. Tack alla ni som kom, nu ser vi fram emot nästa år.

Föga anande vi, när vi satte temat Drivkraft hur aktuellt och viktigt det sedan skulle bli. Inte bara som symbolord för näringslivet i Borås. Ryssland anföll Ukraina och sedan dess har inget varit sig likt. Behov av massivt stöd till Ukraina och ett enormt lidande för alla människor i landet. Kriget kom nära. Många av våra företag har leverantörer och systerföretag i Ukraina, energikris uppstod och inflationen tog fart. Indirekt är påverkan stor för alla. Vi är nu på väg in i en djup lågkonjunktur. Förutsättningarna för vårt liv har ändras drastiskt, för människorna och för företagen. Nu krävs också Drivkraft, drivkraft från alla som bor och far illa i Ukraina, drivkraft i orubbligt stöd från oss. Drivkraft och framtidstro hos alla er företag att vara robusta, hitta nya affärsmöjligheter och att på olika sätt bidra till att vi tillsammans kan hålla ut under en svår period. Pandemin har visat att vi klarar det. Vi var vi påhittiga och uthålliga, alla hjälptes åt, människor, företag och vi i det offentliga. Nu får vi ta fram den drivkraften igen och hitta lösningar på de nya problem vi har framför oss. Tillsammans klarar vi det, sämre tider ger också nya möjligheter, låt oss försöka ta tag i dem.

Vi här i staden finns till hands för att hjälpa och stötta med våra resurser. Precis som under pandemin, så finns vårt servicecenter och våra näringslivsutvecklare till hands för att ge råd, bolla, utmana och om möjligt ge förslag på lösningar. Hör av dig om du känner ett behov. Mejla till naringsliv-lots@boras.se.

Tack och lov är inte allt grått och utmanande. I det här numret hittar du artiklar på nya satsningar och händelser i staden som påverkar oss positivt. 2022 är på väg mot sitt slut och i samband med det får vi möjligheter att tända ljus, umgås med släkt och vänner, koppla av och få tid för att ladda batterierna för nya utmaningar under 2023. Det är en fin tid, låt oss ta vara på den och glädjas åt julens budskap.

En riktig God Jul och ett Gott nytt år önskar Anders med medarbetare på Borås Stad Näringsliv.

Gruppfoto på tolv personer några har tomteluva på sig.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-12-08] Ledare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol